Fenerbahçe Doğuş, THY Euroleague'de üst üste 3 galibiyetle dikkatleri üzerine çeken İspanya şampiyonu Valencia Basket'i boyalı alandan çökertirken, 5. maçında 3. galibiyetini elde etti: 79-66
Aslında Kanarya dün sezon başından beri başını ağrıtan ribaund konusunda yine sıkıntı yaşamasa maçın skoru çok daha farklı olabilirdi. Dün yine rakibe tam 13 hücum ribaundu verdiler. Valencia bu sayede bulduğu ikinci şans toplarıyla maç boyunca oyuna tutunmayı başardı. Bu yüzden de maçı birkaç kez kopma noktasına getirmelerine karşın vurup gitmeyi yine başaramadı Sarı-Lacivertliler… Neyse ki bu kez maçın sonunu daha akıllı, daha doğru kararlar vererek oynayıp yine olası bir "iş kazasının" önüne set çektiler.
Thompson dün yine takım savunmasını arızaya uğratan başlıca faktördü. Topu değil, rakibi takip eden ve özünde "kararsızlık" yatan koşularla rakip hücumu değil, kendi takım savunmasını allak bullak etti; durdu. Çoğunlukla da O'nun oyunda olduğu süreçte bu yüzden rakibe yığınla hücum ribaundu verdik. Aslında dünkü maçın tekrarını izleyip, Vesely'nin adam değişmelerde rakibini nasıl takip ettiğini, nerede geri dönüp, ne zaman rakip üzerinde kalması gerektiği konusunda "zamanlama" adına "önemli" dersler çıkarabilir.
Dün özellikle ikinci ve son çeyrekte F.Bahçe savunması "duvar" kıvamındaydı. Valencia'nın 4 maçta 20 sayı ortalamalı yıldızı Erick Green'in tek basket atamadan (4 sayı da serbest atıştan) maçı tamamlaması bunun en açık göstergesiydi. Vesely önderliğinde rakibe neredeyse nefes aldırmadılar. Başta da söyledik. İkinci şans topları ve birkaç "abuk" üçlük olmasa F.Bahçe, dün çok daha farklı kazanabilirdi. Ama yine de Kanarya, dünkü galibiyetle özgüven anlamında önemli bir eşiği aşmış oldu.
Kaynak: Habertürk



