Trabzonspor başantrenörü Selçuk Ernak, ONVO Büyükçekmece maçını değerlendirdi.
Ernak,”Taraftarımızın basketbola olan iştahı gerçekten çok yüksek. Bu takımı çok seviyorlar ve geçen seneden beri bize çok büyük destek veriyorlar. Zaten bu şehirde bir basketbol geçmişi var, insanlar bunun tadını almış durumda. Bu da bize önemli bir sorumluluk yüklüyor. Onları memnun edecek şekilde oynayıp, güzel sonuçlar almak zorundayız.
İlk haftalar her zaman zordur, biliyorsunuz. Maçın bazı anlarında gerildik ve kendi kapasitemizin altında oynadığımız bölümler oldu. Ancak buna rağmen net bir galibiyet almayı başardık. Öncelikle bugün bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza, ardından takımımıza ve teknik ekibime teşekkür ediyorum.
Trabzon’da basketbol çok büyüyecek. Ama bunun büyümesi için sadece Sayın Başkanımız Ertuğrul Doğan’ın ve Sportif Direktörümüz Cömert Gücel’in çabaları yeterli değil. Bu şehirdeki tüm güçlü insanların kulübümüze, tıpkı futbol takımına verdikleri gibi, basketbol takımına da destek olmaları lazım. Onları yanımızda ve arkamızda görmek istiyoruz. Bu desteklerle birlikte bu takım, onların yüzünü güldürecek ve çok güzel yerlere gelecektir.” dedi




Bu sözleri daha önce de duyduk, sonra ne olduğunu da gördük. Orası futbola hasta olanların şehri ki oranın zenginleri futbol kulubüne bile doğru düzgün destek olmadılar.Ve mevcut ekonomik ciddi sorunlar varken basketbol sadece orada değil başka yerlerde de büyüyemez o yüzden fazla tribüne oynamasan iyi olur.