Galatasaray Odeabank'ın yeni transferi Emir Preldzic, sarı-kırmızılı takımda olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Preldzic, Galatasaray'ın kendisi için yeni bir başlangıç olacağını belirterek, “Çok iyi bir kulübe geldim. Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum. Aslında çok şey de değişmedi, aynı şehirdeyim, aynı insanlarla basketbol oynayacağım. Umarım iyi bir sezon geçiririz.” dedi.
Fenerbahçe'den ayrılma sürecinden bahseden Preldzic, şu değerlendirmede bulundu:
“Fenerbahçe ile yola birlikte devam edemeyeceğimiz görüşünde birleştik. Ayrılık tercihi Fenerbahçe ve benim ortak aldığımız bir karardı. Galatasaray'dan transfer teklifi aldım. Ergin Ataman ile milli takımda çalışma fırsatı bulduğum ve takımı iyi tanıdığım için teklifi kabul ettim. Kendisiyle ilişkilerim iyi. Umarım bana güvendiği için onu pişman etmem.”
Emir Preldzic, yeni sezonda hedeflerinin ligde şampiyonluk olduğunu kaydederek, “Bu sezon çok fazla maç oynayacağız. Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve THY Euroleague'de çok güçlü takımlar var. İyi bir kadroya sahibiz ve sakatlık yaşamazsak iyi şeyler yapabileceğimize inanıyorum. Türkiye Ligi'nde 5-6 takım şampiyon olabilecek kapasiteye sahip. Olabildiğince fazla maç kazanarak play-off'lara en iyi sıralamayla girmeye çalışacağız. Sonrasında şampiyon olabilmek için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.



