20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaGenelyabancı haberi

yabancı haberi

Eurobasket 2017'nin tanıtım toplantısında FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, TBF Başkanı Harun Erdenay ve Darüşşafaka Doğuş'un milli yıldızı Semih Erden açıklamalar yaptı.

Yabancı kuralına değinen Semih Erden, 'Bu yabancı kuralıyla gençleri nasıl oynatacağız. Gençlerin oynaması için çok çalışması gerek. Bu kural nasıl olacak bilmiyorum' dedi.

Demirel ise yabancı kuralıyla ilgili olarak '2 yıl önce aldık bu kararı. Birçok ligde benzer kural uygulanıyor. Erman Kunter ilk olarak söyledi. Sonra Obradovic ve Ivkovic de aynı şeyleri söyledi ve 200 dakika için rekabet olsun istedik. Yüksek bütçeli takımların tamamen yabancı oyunculara yatırım yapması beklemediğimiz bir şeydi. Sporcuların yerli yabancı bakmadan rekabete girmesi gerek. Şu ana kadar olumlu geri dönüş alamadık. Cedi, Kenan gibi birkaç isim aradan sıyrıldı. Yunanistan'da mesela az parayla diğer takımlarda oynayıp özgüven kazanıyorlar. Bu maçlarda kazanılır. Mesele zor anlarda sahada olmak. Atıp kaçırdığın zaman bile sahada kalman. Bunu yapmayan koçlar gerekiyor. 

Erdenay, 'Sapanca'da yabancı kuralına bir çare bulmak, fikir bulmak için çalıştay yapıyoruz' dedi.

Ataman ise sahada türk bulunmalı 4+1

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler