22 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaLİGLERDiğerTBF açıkladı: Çalıştay'da hangi konular masaya yatırılacak?

TBF açıkladı: Çalıştay'da hangi konular masaya yatırılacak?

Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol Çalıştayı ile ilgili açıklama yayınladı.

AÇIKLAMA ŞÖYLE: Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından; 31 Ağustos – 1 Eylül 2016 tarihleri arasında Sapanca’da, ‘Arama Konferansı’ gerçekleştirilecek.

Programın daha sonra açıklanacağı konuyla ilgili bilgiler şu şekilde:

Basketbolumuzun tüm paydaşları ile birlikte belirlenen stratejik planlar kapsamında basketbolumuzun her geçen gün artan ivmesiyle kulüpler ve milli takımlarımız seviyesinde geçmişe kıyasla ulaştığımız nokta hepimizi sevindirmekte ve gururlandırmaktadır.

Kulüplerimizin yatırımları sonucunda liglerimiz hem teknik hem de organizasyon açısından Avrupa'nın en üst ligi seviyesine ulaşırken Avrupa kupalarına katılan takımlarımızın tamamı en üst dereceleri hedefleyerek mücadele etmekte pek çoğu da bu hedefe ulaşmaktadırlar.

Diğer taraftan milli takımlar seviyesinde özellikle altyapılarda son yıllarda ciddi atılım ve başarılar söz konusudur. Son beş yılda alt yapı takımlarımızın tamamı Avrupa Şampiyonalarında mutlaka şampiyonluk hedefiyle sahaya çıkmakta ve istikrarlı bir şekilde madalya ile başarılarını taçlandırmaktadırlar. Genç basketbolcularımızın bu başarıları ile ülkemiz dünya basketbol sıralamasında beşinci sıraya yükselmiştir.

Alt yapılarda sergilenen bu performans son derece mutluluk ve heyecan verici olmasına karşın bu başarının aynı oranda A takım seviyesine yansıyamaması da üzüntü kaynağı ve düşündürücüdür. Soruna federasyon tarafından çözüm aranması ve tedbir alınması düşünülse de, basketbolun tüm paydaşları tarafından çözüm yolunun ortak akılla, kısa vadedeki kazanımların üstünde milli ve sportif bakışla bulunması daha gerçekçi ve uygulanabilir olacaktır.

Tüm paydaşların farkında olduğu bu soruna, daha açık bir ifade ile basketbolun kaynaklarının en etkin bir şekilde kullanılarak geleceğimize ortak akıl ile yön vermek üzere federasyonumuz önderliğinde, basketbolun tüm katmanlarını (Kulüpler, antrenörler, sporcular, basın, vb.) kapsayacak şekilde bir Arama Konferansı düzenlemeyi planlamış bulunmaktayız.

Basketboldaki bilgi birikiminiz ve tecrübenizle basketbolun geleceğine yön verecek bu çalışmada yer almanız, görüşlerinizi paylaşmanız çalışmamızı değerlendirecek ve bizleri mutlu edecektir.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler