20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigANALİZ | Nenad Krstic & Austin Daye

ANALİZ | Nenad Krstic & Austin Daye

Galatasaray Odeabank yeni sezona bomba gibi transferlerle girdi. Son olarak Anadolu Efes forması giyen Nenad Krstic ile anlaştığını duyuran Sarı Kırmızılılar bu transferin ardından Austin Daye'yi de duyurdu.


KÜL KEDİSİ MASALI MÜMKÜN

Avrupa basketbolunun en elit pivotlarından biri olan Nenad Krstic'in Anadolu Efes kariyeri talihsiz bir sakatlıkla sona ermişti. 2014-2015 sezonu final serisinde Pınar Karşıyaka ile karşılaşan Anadolu Efes, serinin 2. maçında Sırp pivotu Nenad Krstic'i kaybetmişti.

Reklam alanında ayağı kayan Nenad Krstic'in çapraz bağları kopmuş ve 2015-2016 yılının tamamında yıldız oyuncu basketbol oynayamamıştı. 2014-15 sezonunda Efes formasıyla Euroleague sahnesinde 13 sayı, 5 ribaunt ortalamaları tutturan Krstic, ligde de 12.5 sayı, 5.1 ribaund ortalamalarıyla takımının hücum lideri olmayı başardı. 

Sırtı dönük hücumlardaki etkinliğinin yanında orta mesafe şutunda da yüksek yüzdelerle oynayan Krstic doğal bir takım içi lideri vasfı taşıyor. Milli takım kariyerini 2014 yılındaki Dünya Basketbol Şampiyonası'yla noktalayan Nenad Krstic bu turnuvadan gümüş madalyayla ülkesine döndü. İkili oyunlardaki alan paylaşımı ve keskin bitiriciliğiyle rakip takımların belalasını olan Krstic, savunma konusunda bazı zaaflar yaşıyor.

Özellikle 1 yıl basketbol oynamadığı göz önünde bulundurulursa Krstic'in parkelere nasıl döneceği performansında belirleyici olacak. Anadolu Efes Sırp pivotu Nisan ayına kadar beklemiş, son lisans hakkında ise tercihini diğer oyunculardan yana kullanmıştı. Burada Krstic'in sağlık durumunun belirleyici olduğu söylenmişti.

Yeni sezon öncesi Sırp pivotun bireysel antrenmanları ve takıma adaptasyonuyla birlikte bir kül kedisi hikayesine tanık olabiliriz. Yine de Nenad Krstic savunma konusunda takımın lideri olabilecek yetilere sahip değil. Krstic'in üstün hücum yetenekleri müdafaa tarafında takım savunmasıyla dengelenmelidir.

 


DAYE GALATASARAY'DA FARK YARATIR

2009 yılında NBA Draftında 1. tur 15. sıradan Detroit Pistons'un seçimi olan Austin Daye 2011 yılındaki lokavta kadar Pistons'ın formasını giydi. Çaylak sezonunda 68 maçta süre alan Daye 5.1 sayı, 2.6 ribaund; 2010-2011 sezonunda ise 72 maçta 7.5 sayı, 3.8 ribaund ortalamaları tutturdu. 2011'deki lokavt kararı sonrası Khimki Moskova'nın yolunu tutan oyuncu 2013 yılında NBA'e geri döndü.

Tayshaun Prince ile birlikte Memphis'e takas edilen oyuncu hemen ardından Toronto Raptors'un yolunu tuttu. İki yılda 4 takım değiştiren Daye NBA'de dikiş tutturamayınca D League'de forma giydi. 2015 yazında kariyerini İtalya'da sürdürmeye karar veren Amerikalı oyuncu Pesaro ile anlaştı. 

Dört numara mevkinde oynayan Daye, İtalya Ligi'nde 21 maçta forma giydi. Maç başına ortalama 32 dakika sahada kalan oyuncu 21.2 sayı ortalamasıyla takımının en skorer ismi olmayı başardı. Skorer kimliğinin yanında ribaundlardaki hırçınlığıyla nam salan Daye, modern basketbolda aranan atletik dört numara tanımına fazlasıyla uyuyor. 

Atletik meziyetleri oyuncunun pozitif yanlarıyken 3 sayı çizgisinin ardında yüksek yüzde yakalayamaması oyuncunun zaafı olarak değerlendirilebilir (İtalya'da geçtiğimiz sezon 47/129 ile 3 sayı kullanan Daye %36 ile isabet buldu). Daye'nin hücumda etkili olabilmesi için hızlı hücum şansları ve özel setler tercih edilmesi gerekiyor. İkili mücadele üzerinden sayılar üretmeyi seven Daye sıklıkla faul çizgisine geliyor. Kariyeri boyunca %90'lar ile serbest atış kullanan Austin Daye, ilk Euroleague deneyimini 2011 yılında Khimki Moskova formasıyla yaşadı. 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler