5 Ekim 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaMİLLİ TAKIMLARErkek Milli TakımlarTürkiye son hazırlık maçını kaybetti

Türkiye son hazırlık maçını kaybetti

12 Dev Adam, Rio Olimpiyat Elemeri öncesi son hazırlık maçına Abdi İpekçi Arena'da çıktı. İkili temas maçları kapsamında Yunanistan'la karşılaşan Ay Yıldızlılar ilk çeyreğe istediği gibi başlayamadı. 0-7'lik bir seriyle ilk dakikalarda geriye düşen Türkiye sayı perdesini Cedi Osman ile açtı. İlk dakikalardaki hücumda yaşadığı sıkıntıları Cedi Osman ve Ender Arslan ile aşan milliler çeyreğin bitimine 2 dakika kala skorda 17-13'lük üstünlüğü yakaladı. Antetokounmpo ve Bourousis ile son bölümde sayılar üreten Yunanistan ilk çeyreği 17-19 önde tamamladı.

İkinci çeyreğin başında Ender Arslan ile üst üste 6 sayı üreten Ay Yıldızlılar kısa oyuncularından katkı almaya devam etti. Yunanistan ise pota altı hücumlarını tercih ederek sayı üretirken çeyreğin ilk dakikalarında Bourousis ön plana çıktı. Furkan Korkmaz'ın turnikesiyle ilk yarının bitimine 5 dakika kala skorda 29-28 öne geçen Türkiye 0-8'lik bir seriyle 29-36 geriye düştü. Yunanistan'ın serisini sonlandıran basket Cedi Osman'dan geldi. Milli takımımız soyunma odasına 34-38 geride girdi.

Üçüncü çeyrekte Cedi Osman fırtınası esti. İlk dakikalarda Sinan Güler ve Semih Erden ile sayılar üreten takımımız çeyreğin 8. dakikasında Cedi ile skoru 39-40'a getirdi. Karşılıklı basketlerle geçilen periyodun son bölümünde milli takımımız Papapetrou'nun basketiyle skorda 51-56 geriye düştü. Kenan Sipahi'nin basketiyle periyot 52-56 Yunanistan'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Final çeyreğinde üç sayılık atışlarla etkili olan Ay Yıldızlılarda Melih Mahmutoğlu 3 adet üç sayılık basket kaydetti. Birkan Batuk'un da dış atışlarla destek verdiği mücadelede Yunanistan Bourousis ve Antetokounmpo ile farkın açılmasına izin vermedi. Nick Calathes'in bitime 03:04 kala kaydettiği turnike sonrası Ergin Ataman molaya başvırdı: 66-68. Mola dönüşü hücumda istediği sayıları üretemeyen Ay Yıldızlılar potasında üst üste sayılar gördü. Bitime 1 dakika kala skorda 67-72 geride bulunan 12 Dev Adam bir savunma hamlesinin ardından Melih'in elinden bulduğu 3 sayılık basketle skora yeniden ortak oldu: 70-72. Yunanistan moladan Antetokounmpo'nun smacıyla skor bularak döndü: 70-74. Hücum hamlesi için molaya giden Türkiye dönüşte sayı üretemedi. Taktik faullerle geçilen maçın son bölümünde hata yapmayan Yunanistan karşılaşmayı 70-75 kazandı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler