18 Ekim 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaLİGLERDiğerKaan Kural: Sporun amacı keyif almaktır

Kaan Kural: Sporun amacı keyif almaktır

TBF'nin taraftar projesi Tribüne Renk Kat'ın televizyon programına, bu hafta basketbol yorumcusu Kaan Kural konuk oldu.

Programda aynı zamanda Galatasaray Medical Park, Fenerbahçe, Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Japan, Bursaspor, Darüşşafak Doğuş taraftar temsilcileri de yer aldı.

Programın ikinci bölümünde basketbol yorumcusu Kaan Kural, Tribüne Renk Kat projesi ve güncel basketbol hakkında görüşlerini paylaştı.

“Türkiye’de taraftarlar arasında ideolojik pek bir farklılık yok, suni olarak bir fark yaratılmış durumda. Bir kardeş Galatasaraylı, bir kardeş Fenerbahçeliyken tribünde birbirlerine sinkaflı sözlerde bulunabiliyor. Spor yapmak ve izlemek farklı şeyler. Spor izlemek, keyif almak içindir. Sporun negatif duyguyu tutuklamaması gerekirken, maalesef bir kutuplaşma var. Keşke taraftarlar sadece kendi tuttukları takımlarla ilgilenseler, öyle yapsalar daha çok mutlu olacaklar. Tribüne Renk Kat projesi ile birlikte umarım taraftarlar sporun keyif alma tarafını görürler.”

“Kulüplerin sosyal medya hesapları, resmi sözcüleri oldu. Uluslararası kulüplerin sosyal medya hesaplarını incelemek gerekiyor. Kullandıkları mizahi dil çok farklı. Oradaki dilin bizde de spora yansıması gerekiyor.  Sporda kazanmak ve kaybetmek dışında birçok renk var. Sadece siyah ve beyaz yok. Tribüne Renk Kat bu yüzden çok önemli proje, çünkü sporda birçok renk var”

“Amerika’da spor izlemek tamamen bir sosyal aktivitesi olarak görülüyor. Avrupa’da ise tutkuyla birlikte bir savaş simülasyonu olarak görülüyor. Ancak rekabet ve düşmanlığı birbirinden iyi ayırmak gerekiyor. Bir Anadolu Efes taraftarı ile Galatasaray MP taraftarı maç sonunda karşılaşma ile alakalı birbirlerine takılabilmeliler, sporun amacı bu keyif almak”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler