20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVGenç Kızlar Milli Takımı'nın kaptanı NJCAA'de

Genç Kızlar Milli Takımı'nın kaptanı NJCAA'de

Bu sezon Avrupa B Liginde 3. olarak A klasmanına yükselen U18 Milli Takımının kaptanı Zeynep Canbaz spor ve eğitim yaşamına NJCAA takımlarından Western Nebraska Community College’da devam edecek.

2 Numara pozisyonunda oynayan 1997 doğumlu oyuncu Beşiktaş altyapısında yetişti ve geçen sezon Siyah Beyazlıların TKBL kadrosunda da yer bulmuştu.

Genç Kızlar Türkiye Finallerinde Şampiyon olan Beşiktaş takımında yer alan, pozisyonunda Türkiye’deki en iyi savunmacı olarak gösterilen 1.72 boyundaki guard, U18 Kız Milli Takımında 23 dakika, 6.0 sayı, 4.8 ribaund, 2.5 top çalma, 1.5 asist ortalamaları ile oynadı.

Western Nebraska Community College’in burs teklifini kabul eden genç oyuncu, NJCAA’de Çankaya Üniversitesi kulübünde forma giyen 1997 doğumlu 1.67 boyundaki oyun kurucu Özge Yarga ile birlikte forma giyecek.

Bu iki genç oyuncu öğrenim hayatlarını ve basketbol maceralarını daha çok süre ve sorumluluk alabilecekleri iki yıllık okullarında sürdürecek ve NJCAA’de başarılı olmaları halinde NCAA Division 1 takımlarından burs alarak yollarına devam edebilecek.

Genç oyuncuların tercihlerinde Western Nebraska CC asistan coachu İpek Türkyılmaz’ın payı çok büyük. Son dönemde Fenerbahçe ve A Kadın Milli Takımının 1990 doğumlu power forveti Tuğçe Canıtez Ceyhan Belediyesi altyapısındaki yılları ardından öğrenim ve spor hayatına NJCAA’de devam etmiş ve burada başarılı olarak Türkiye’ye dönüş yapmştı.

Umarız bu iki genç oyuncumuz, tercihlerini daha önce Amerika’da eğitim için kullanan forvet Sera Özelçi (TED Koleji /1994), oyun kurucu Ada Yalçın (Antalya Koleji /1996), guard Zeynep Akgün (TED Koleji /1995), forvet Büşra Saral (TED Koleji /1995), forvet Yeliz Doğan Antalya Koleji 1994 gibi orada tutunur, başarılı olur ve gelecekte eğitim ve sporu bir arada götürmek isteyen gençlerin önünü açarlar.

Kaynak: Basketfaul

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler