22 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVRancik: "Jordan olsa farketmez"

Rancik: "Jordan olsa farketmez"

Beko Basketbol Ligi'nin 5. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i iki uzatmalı maçın sonunda 74-72 yenen Galatasaray Cafe Crown'da mücadelenin yıldızı Radoslav Rancik, takım olarak bütünleşmeleri ve savunmalarının sertliğiyle karşılaşmayı kazandıklaını söyledi.

GS TV'de Can İşbakan ile Adnan Onaran'ın hazırladığı 24 Saniye'ye konuk olan Rancik, “Derbiden önce başkan Adnan Polat ve eski oyuncular dahil herkes derbinin önemini anlattı. Bizim maçı kazanmak için çok iyi savunma yapmamız gerekiyordu. Taraftar da bize yüzde 200 enerji kattı ve kazandık. Fenerbahçe Ülker uzun oyunculara sahip ama biz çabukluğumuzu kullandık. Ribauntlar zaman zaman sorun olsa da bunu yer alma ve mücadele gücümüzle kapatıyoruz.Hücumla seyirciyi kazanırsınız ama savunmayla şampiyonluk kazanırsınız. Bunu çok iyi biliyoruz. Koç da bize teorisini çok iyi anlattı ve bunu sahaya çok iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Okan Çevik bize inanıyor. Biz de ona inanıyoruz. Takım olarak bir bütün olmamızı sağlıyor. Olaylar çıktığında çok şaşırmıştık. Ama bizi maça tekrar motive etti. Önemli bir iş yaptığını söyleyebilirim. Banvit maçı sonrasında hatalarımızı çalıştık ve boyalı alanda etkinliğimizi arttırdık. Şimdi şampiyonluk konuşuluyor. Yolumuz uzun, biz kazanmak için buradayız. Her şey olabilir” diye konuştu.
Semih Erden ile yaşanan gerginliği de anlatan Rancik, “Orada bir faul oldu ve hakem düdüğü çaldı. Ancak bundan sonra Semih bana blok yapmak ister gibi bir hareket yapıp vurdu. Benle maç içinde her türlü mücadeleyi yapabilirsiniz ancak oyun durmuşsa bana dokunamazsın ve dokunursan bunun bedelini ödersin. Ben de ona yanıt verdim. Bu Semih ya da başkası hatta Michael Jordan olsa hiç farketmez. Bana dokunursan bedelini ödersin” dedi.
Eurocup grubunu da değerlendiren Slovak oyuncu, “Teramo'yu iyi biliyorum. Ritme sokmamak gerekiyor rakibi. Thomas'ın dizinde sakatlık varmış. Bize karşı oynamayabilir. Diğer takımlar da oldukça güçlü. Ama gruptan çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Rancik, Benetton'dan hocası Oktay Mahmuti'ye de övgüler yağdırırken ABD'de üniversitede TV Yayıncılık okuduğunu söyledi. Rancik, “Pazartesi gecesi bir program yapıyorduk. Yerel müzik grupları gelip şarkılarını çalıyorlardı. Ben o programın yapımcısıydım. Muhabirlik de yaptım, kameramanlık da. Gerçekten çok eğlenceliydi” dedi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler