22 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİV"Saçmalamayın"

"Saçmalamayın"

Sitemiz sahibi ve baş yazarı Ahmet Kurt’tan Galatasaray ve Fenerbahçe yöneticilerine çağrı:

“Saçmalamayın, birleşin”:

“Evet Beyler! Siz.. Her kimseniz.. Bu olayların ardından, olay çıkartanlara, karşı birleşemeyip, camialarınızı koruyacak veya karşı tarafı suçlayacak, beyanlarda bulunan biriyseniz sözüm size: Saçmalıyorsunuz!


‘Kara lekeymiş..’ falanmış filanmış. Tencere dibin kara, seninki benden, kara. Ne farkı var birinizin diğerinden? Esas mağdur sizlersiniz, farkında değil misiniz? Birileri deşarj oluyor, sizler onları sırf sırtlarındaki formanın rengi nedeniyle korumaya çalışıyorsunuz. Ne yani? Sokakta birisi gelip suratınıza tükürse, yalnızca kulübünüzün renklerini taşıyan bir kaşkol taktığı için ona ‘Ya rabbi şükür’ mü diyeceksiniz?


Katil katildir, suçlu suçludur. Kaşkolun rengi suçun vasfını değiştirmez. Yakalayın suçluları, beraberce cezalandırın. Karşınızda bireysel suç işlemiş kişiler var. Birlikte hareket ederseniz, bunlara eylemlerine uyan öyle ağır cezalar verilir ki, bir daha hiç biri spor salonlarının yakınına bile gelemezler.


Beyler! Birlik olun ve zorlayın ceza yasalarının sınırlarını. Örneğin, siz Galatasaray’lılar! Kinsey’in yumruk attığı seyirciyi ‘mağdur’ gösterip, bu oyuncunun ceza almasını istemek yerine, o sporcunun yerine tünelden içeri kaçmaya çalışanın oğlunuz olduğunu düşünün. Onu kolundan çekmeye çalışan kişi  belki de bu sporcuyu yakalayabilse, bu basketbolcu azgın kalabalığın içerisinde kalacak ve tekme – yumruklar arasında linç edilebilecekti. Ne yapmalıydı oğlunuz? Armut mu toplamalıydı eli? Bence.. Eline sağlık Kinsey! Evet bir suç işledin ama bu ülkenin hakim ve savcıları işlediğin suçun bir ‘nefsi müdafaa’ olduğunu değerlendirirler.


Yumruğu yiyen ise yargı önüne  bambaşka ve daha ağır bir suçlamayla çıkartılabilir. Galatasaray da buna destek olursa adi suçlular cezalarını çekerler. Aynı şeyi birlik olup o parmak gösteren kadına da yaparsanız, örneğin yaptığı hareketin ‘edebe aykırı hareket’ değil de, örneğin (duruma göre) ‘toplumu galeyana getirip.. falan filan’(mesela dedik) gibi çok daha ağır bir sikayete konu olursa sanırım o parmağını bir daha burnunu karıştırmak için bile kullanmaz.


Evet Beyler! O maç gecesinden belgeli, tanıklı onlarca ağır suç, bir o kadar da suçlu çıkar. Başka yasa aramayın. Mevcut ceza yasaları bu suçları (gerekirse en ağır biçimde) cezalandırmaya yeter de artar bile.


Birbirinizi suçlamak yerine, adi suçlara ve adi suçlulara karşı birleşin. Çözün bu toplumsal sorunu!”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler