23 Ekim 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVLigde heyecan artıyor / Arif Şahin

Ligde heyecan artıyor / Arif Şahin

Beko Basketbol Ligi'nde 22. hafta da geriye kaldı ve kalan bir ayda takımlar play-off ve küme düşmemek için son maçlarına çıkacaklar…

1- Üstteki dörtlü

Beko Basketbol Ligi'nde son sekiz haftaya girilirken ilk iki sıradaki Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen'in puanları eşit. İkili averajda Fenerbahçe Ülker üstün olduğu için puan eşitliği durumunda Sarı-Lacivertliler lider olacak. Fenerbahçe'nin kalan maçları arasında en zorları Telekom'la içerde oynayacağı maç ve Beşiktaş deplasmanı. Efes Pilsen ise kısmen rahat bir fikstüre sahip ve en zor maçları bu haftaki Pınar Karşıyaka deplasmanı.

Üçüncülük için ise Banvit ve bir galibiyet gerisindeki Beşiktaş Cola Turka mücadele ediyorlar. Banvit, Türk Telekom deplasmanına gidecek ve sonra oynayacakları Beşiktaş Cola Turka maçı büyük ihtimalle üçüncüyü tayin edecek. Beşiktaş o bölümde Banvit ve Galatasaray deplasmanları ile içerde Fenerbahçe ile oynayacak.

2- Play-off yarışı

Play-off için kalan dört sıra var ve bu yerler için dokuz takımın mücadelesi var. Öncelikle geçen sezon 8. olan Darüşşafaka Cooper Tires'ın 14 galibiyet-44 puana sahip olduğunu belirtelim.

Beşinci sırada Türk Telekom var. Telekom arka arkaya aldığı yenilgilerle üçüncülük yarışından düştü ama Ricky Davis'in takıma uyum sağlamasıyla play-off için avantajlı konumdalar.

Altıncı sırayı Pınar Karşıyaka ve Erdemir 11 galibiyetle paylaşıyorlar. Pınar içerde Efes ve Türk Telekom'u konuk edip Beşiktaş deplasmanına gidecek. Erdemir de aynı fikstüre sahip.

Sekizinci sırayı paylaşan ise tam üç takım var. Bornova Belediye, Tofaş ve Antalya Büyükşehir Belediye. Bornova Efes-Banvit-Galatasaray deplasmanlarına gidecek, Antalya ikisiyle içerde iyi oynayıp Beşiktaş deplasmanına gidecek, Tofaş ise Telekom deplasmanına gidip Galatasaray-Efes-Beşiktaş'la içerde oynayacak. Fikstüre bakınca en avantajlı Tofaş görünüyor ama Bornova'da da Shipp var.

Play-off iddiasını taşıyan diğer takımlar ise Aliağa Petkim, Mersin Büyükşehir Belediye ve hatta Galatasaray Cafe Crown. Mersin üç galibiyet geride iken durumu en ilginç olan takım Galatasaray. Sarı-Kırmızılılar'ın 44 puana ulaşması için kalan sekiz maçı da kazanması gerekiyor. Galatasaray'ın fikstürüne bakıyoruz, Efes Pilsen'e 13 sayı fark atan bir takımın bütün maçlarını almaması için bir neden yok. Kalan en zorlu maçlar Telekom deplasmanı ve Beşiktaş'ı konuk edecekleri maç.

3- Ligde kalma mücadelesi

Sezon başından beri dipte olan Darüşşafaka Cooper Tires ile iki galibiyet öne geçen Oyak Renault ve Kepez Belediye'den ikisi aşağıya düşecekler.

Daçka özellikle içerde aldığı galibiyetlerle biraz kendine geldi, Oyak ve Kepez de son dönemde fena değiller.

Darüşşafaka Douby-Davidson ikilisiyle tehlikeli bir takım. Daçka'nın fikstürü zorlu, Galatasaray deplasmanına gidecekler, Fenerbahçe-Efes Pilsen ve Türk Telekom'u konuk edecekler.

Kepez kadro kalitesi en düşük olan ve Beşiktaş-Efes ile Banvit deplasmanları var.

Oyak Renault ise Scales'in takıma uyum sağlamasıyla çok iyi oynamaya başladı, Famutimi ve Heytvelt zaten formdalar. Oyak'ın dezavantajı ise fikstür. Sadece üç iç saha maçı kalan Oyak Beşiktaş-Efes-Fenerbahçe deplasmanlarına gidecek.

sahinarif88@hotmail.com

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler