23 Ekim 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBBL panorama / ARİF ŞAHİN

BBL panorama / ARİF ŞAHİN

Beko Basketbol Ligi'nde dokuzuncu hafta maçları tamamlanırken tabloda önemli bir değişiklik olmadı.
Lider İzmir'de mutlu
Efes Pilsen deplasmanda Bornova'yı devirerek üstüste altıncı galibiyetini elde etti ve zirvedeki yerini korudu. Efes Pilsen'i galibiyete taşıyan isimler Preston Shumpert ve Igor Rakocevic oldular. Bornova ise kendi sahasında bu sezon ilk kez yenildi.

Fener kayıpsız
Zirvenin takipçilerinden Fenerbahçe Ülker zorlu Antalya BŞB deplasmanındaydı. Fenerbahçe Ülker zorlandığı maçı son bölümdeki performansıyla kazanmayı başardı. Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic 23 sayı-9 ribaund-3 asistle yıldızlaşırken Damir Mrsic de 17 sayı üretti. Oğuz Savaş ise 8 sayı-6 ribaund-4 asistle yıldızlaştı. İlk çeyrekte sakatlanan yıldız pivot Ömer Aşık'ın iki ay oynayamayacağı açıklandı. Kendi sahasında ilk yenilgisini alan Antalya BŞB'de ise Umut Yenice'nin 15 sayı-6 ribaund, Aaron Jackson'ın da 14 sayı-6 ribaundluk katkıları sonucu değiştirmedi. Antalya'nın pota altındaki tecrübeli yıldızı Alman Patrick Femerling ise maçı 10 sayı-6 ribaundla tamamladı.

Beşiktaş da takibe devam etti
Zirvenin bir diğer takipçisi olan Beşiktaş Cola Turka bu hafta kendi sahasında ekonomik kriz içerisindeki Kepez Belediye'yi ağırladı. Beşiktaş maçı ikinci çeyrekte yakaladığı 24-0'lık seri ile kopardı ve rakibinin bir daha yaklaşmasına izin vermedi. Beşiktaş'ta Mire Chatman 23 sayı-6 asist-3 top çalma ile yıldızlaşırken Engin Atsür de 22 sayı-5 asist ile sezonun en iyi performansına imza attı. Beşiktaş ligdeki dokuzuncu maçında yedinci galibiyetini alırken Kepez'de Jovo Stanojevic 20 sayı-6 ribaundla oynadı ama çabası yeterli olmadı. Kepez üstüste üçüncü, toplamda ise altıncı yenilgisini aldı.

Telekom da kayıpsız
Türk Telekom Beko Basketbol Ligi'nin dokuzuncu haftasında konuk ettiği Erdemir'i 87-68 ile geçerek dördüncü sıraya çıktı. Telekom'da Serkan Erdoğan 16 sayı-4 asistle takımının yıldızı oldu. Erdemir'de ise Leon Williams 21 sayı-17 ribaundla double-double yapmasına rağmen takımını kurtaramadı.

Galatasaray sonunda kazandı
Ligde henüz galibiyetle tanışamayan Darüşşafaka ile karşılaşan Galatasaray Cafe Crown maçtan 69-58 ile galip ayrıldı ve sonunda eksi puanlarından kurtuldu. Galatasaray'da Mike Wilkinson 24 sayı-15 ribauntla yıldızlaştı.

Banvit deplasmanda galip
Hafta içinde Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden takımlardan kazanan tek ekip olan Banvitspor deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni uzatmada 96-93 ile yenerek ligde altıncı galibiyetini aldı. Banvit'te maçın yıldızı 21 sayı-10 ribaund ile double-double yapan Lance Williams oldu. Chuck Davis 18 sayı-6 ribaund-6 asistle yıldızlaşırken Barış Ermiş de 16 sayı-6 asistle oynadı.

Diğer maçlar
Pınar Karşıyaka deplasmanda Tofaş'ı 75-66 ile devirerek ligdeki beşinci galibiyetini aldı. Ligin alt sıralarında yer alan iki takımın mücadelesinde Aliağa Petkim kendi sahasında Oyak Renault'yu 87-67 ile geçmeyi başardı.
Haftanın takımı Efes Pilsen
Efes Pilsen Perşembe günü oynadığı çok zorlu Partizan maçından sonra kendi sahasındaki bütün maçlarını kazanan Bornova Belediye'yi deplasmanda farklı mağlup ederek üstüste altıncı galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü.

Haftanın sürprizi 'sürpriz olmaması'
Bu hafta zirvedeki takımlar orta sıra takımlarıyla karşılaşırken hiçbir maçta sürpriz çıkmadı ve zirveyle orta sıralar arasındaki fark daha da açıldı. Kendi sahasında hiç kaybetmeyen Antalya BŞB ve Bornova, Euroleague'deki temsilcilerimize direnemediler.

Haftanın yıldızları
1- Preston Shumpert – Efes Pilsen'in yıldız forveti bu haftaki Bornova maçında 26 sayı-6 ribaund-6 asist ile maça damgasını vurdu.
2- Mire Chatman – Beşiktaş'ın yıldız gardı Mire Chatman bu haftaki Kepez galibiyetine 23 sayı-2 ribaund-6 asist ve 3 top çalma ile önderlik etti.
3- Emir Preldzic – Fenerbahçe Ülker'in genç Sloven forveti Emir Preldzic Antalya deplasmanında 23 sayı-9 ribaund-3 asist ile takımının en iyisi oldu.
4- Charles Davis – Banvit'in forveti Charles Davis bu hafta 18 sayı-6 ribaund-6 asist-4 top çalma-2 blok ile yıldızlaştı.
5- Quinton Hosley – Petkim'in tecrübeli forveti 27 sayı-12 ribaund-2 asist ile ligde bu hafta double-double yapan tek isim oldu.

Haftanın yerli oyuncusu Barış Ermiş
1985 doğumlu Banvit oyuncusu Barış Ermiş takımının Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni deplasmanda devirdiği maçta 16 sayı-3 ribaund-6 asist-2 top çalma ile oynayarak maçın en iyilerinden biri oldu. 
Pınar Karşıyaka'nın '91 doğumlu 2.10luk pivotu Furkan Aldemir Tofaş galibiyetinde 12 sayı-8 ribaund ile başarılı performansını sürdürdü ve Türk basketbolunun geleceği için umutlu olmamızı sağlayan isimlerden biri oldu.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler