22 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVG.Saray'dan farklı açılış

G.Saray'dan farklı açılış

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin ilk hafta maçında Galatasaray, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ağırladığı Botaş'ı 70-59'la geçmesini bildi.

Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin ilk çeyreğinde Botaş üstünlüğü vardı. Özellikle Burcu Uzun'un bu bölümde bulduğu 9 sayıyla rakibine oranla daha iyi bir görüntü çizen Botaş, Sarı – Kırmızılıların ABD'li oyuncusu Perkins'i ise durdurmakta zorlandı. Perkins'in 8 sayı attığı ilk periyot 20-16 Botaş lehine sonuçlandı. Oyunun ikinci yarısında ise Galatasaray toparlanarak dengeyi sağladı. Botaş'ta ise ayakta kalan isim ilk çeyreğin yıldızı Burcu'ydu. Burcu bu çeyrekte attığı 8 sayıyla takımını ayakta tuttu. Ancak Galatasaray devreyi 35-32 önde kapattı.

İkinci yarının ilk bölümünde Galatasaray'ın üstün oyunu devam etti. Esra, Yasemin ve Leuchanka'nın skora katkı yapmasıyla Sarı – Kırmızılılar 3. çeyreği 51-44 önde kapattı. Final periyoduna da iyi başlayan Galatasaray, son 5 dakikada oyunu biraz boşlayınca Botaş farkı kapattı. Ancak daha sonra toparlanan Sarı – Kırmızılılar mücadeleyi 70-59 kazandı.

Galatasaray'da Perkins 22 sayıyla takımın en skorer ismi olurkan Leuchanka 15 sayı, 13 ribaunt; Yasemin Horasan 11 sayı, 8 ribaunt; Esra Şencebe de 12 sayıyla mücadele etti.

Botaş'ta ise Burcu Uzun attığı 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Burcu dışında Celeste 10 sayıyla çift haneli rakama ulaşan tek Botaş'lı oldu.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler