7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVPota kralını arıyor

Pota kralını arıyor

Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play off final serisi bugün start alıyor. Normal sezonda iki takım da birer galibiyet aldığı için seri 0-0 başlayacak.
Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasında yapılacak play off final serisi bugün oynanacak ilk maçla start alıyor. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda yapılacak serinin ilk maçına ekipler beraberlikle başlayacak. Normal sezonda iki takım arasında oynanan ilk maçı Efes Pilsen 80-67, ikinci maçı ise Fenerbahçe Ülker 79-60’lık skorla kazanmıştı.
Normal sezonda iki takım da birbirleriyle yaptığı maçlarda birer galibiyet aldığı için final serisi 0-0 başlayacak.                                                                                                                           
“Hak eden kazansın”
Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker’in mücadele edeceği play-off final serisi öncesinde, iki takımın antrenörleri ile Basketbol Federasyon yetkilileri basın toplantısında biraraya geldi. Toplantıya Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar, genel sekreteri Ali Özsoy, ligler direktörü Ahmet Araşan, Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, takım oyuncusu Kerem Tunçeri ile Fenerbahçe Ülker Antrenörü Ertuğrul Erdoğan katıldı. Centilmenlik mesajları veren iki teknik adam da kupayı hak eden tarafın kazanması temennisinde bulundu.

KİLİT OYUNCULAR
Kerem Tunçeri Mario Kasun
Lacivert-beyazlı ekip, Ömer Aşık’ın yokluğunda rakip pota altını çok daha etkili kullanabilir. Oğuz ve Semih’in formsuzlukları, Vidmar’ın basketbolunu bir adım öne taşıyamadan geri dönüşü, Kasun için fırsat olabilir. Hırvat oyuncu, savunmada aksamazsa Efes çok şey kazanır. İkinci isim de Kerem Tunçeri. Artık ceza atışlarını çok isabetli kullanan yıldız guard aynı özelliğini devam ettirir ve kendisini Greer’in savunduğu bölümleri iyi değerlendirirse takımına tek başına maçı kazandırır.

Emir PRELDZIC Ömer ONAN
Fenerbahçe uzunları rakibe göre daha formsuz olduğu ortada. Türkiye Kupası maçında Preldziç 4 numaralı pozisyona geçtiğinde Efes’e büyük sıkıntı yaşatmıştı. Ancak geçen sene bu düzenle kazanan da Efes olmuştu. Bu maçta yine 4 kısalı sistem fazlasıyla kullanılacaktır. Eğer Preldziç, Shumpert’a ya da Nachbar’a üstünlük sağlarsa dengeleri alt üst edebilir. Ömer’in de savunması çok önemli. Smith, Thornton gibi çok formda isimleri ne kadar durdurabileceği sonucu tayin eder.

ARTILARI
Normal sezonu lider bitiren Efes Pilsen, takım içindeki rolleri tam olarak belirlemiş durumda. Rakocevic bile artık sorun olmaktan çıktı ve 6. adam olmayı kabul etti. Daha sorunsuz bir dönemdeler. Saha avantajının ellerinde olması da onları rahatlatan bir etken. En önemli güçleri pota altı haline geldi. Boyalı alandan çok fazla skor üretiyorlar ve bu düzen, dışarıdaki oyuncularını da rahatlatıyor.

Bu tarz gergin maçları çok iyi oynayabilen Mirsad Türkcan ve Ömer Onan gibi iki isme sahip olan Fenerbahçe, tecrübesini kullanmak isteyecektir. Ayrıca Avrupa’ya yeniden kendisini göstermek için gelen Ukic’in, takım Euroleague’den elendiği için istediği fırsatı bulamaması ve bu maçı beklemesi de bir artı. Bu oyuncunun özellikle maç başlarını iyi oynaması ve rakip daha oyuna ısınmadan çok fazla skor bulması takıma güven kazandırabilir.

EKSİLERİ
Son maçlarda çok fazla sayı yiyen bir Efes gördük. Lacivert-beyazlılar, her ne kadar normal sezonun son haftalarında yurt dışı maçları yaparak tempolarını korumaya çalışsalar da, play-off’ta çok zorlanmadan finale kadar geldiler. Erdemir ve Beşiktaş gibi savunmayı sevmeyen ancak hücumdaki performanslarıyla sonuca gitmeye çalışan takımlarla oynamaları, onların Fenerbahçe gibi sert savunma yapabilen bir takım karşısında zorlanmasına neden olabilir.

Art arda yaşanan sorunlar; sakatlıklar, hastalıklar, kadro dışılar derken takımın psikolojisi oldukça bozuldu. Pota altındaki savunma zaafları da bir sıkıntı. Efes gibi birçok penetreciye ve Kay ile Kasun gibi iki dev isme sahip olan rakip karşısında bu sıkıntıyı çok fazla hissedeceklerdir. Bir eksi de Ayhan Şahenk’teki galibiyet yüzdeleri. Her ne kadar geçen sezon Efes’i bu salonda iki kez devirmiş olsalar da, son iki yılda bu salonda aldıkları yenilgi sayısı oldukça fazla.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler