7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSadıkoğlu: Fiziksel güç

Sadıkoğlu: Fiziksel güç

 Turnuva başlamadan önce SKY TV de Ahmet Kurt ile Dünya şampiyonasında şansımızı konuşmuştuk. Ben birkaç oyuncumuz hariç genelde vasat bir fizik güç sahibi olduğumuzu dile getirmiştim ! Hazırlık maçlarındaki çok kötü oynamamızın tamamen oyuncuların kendi hataları olduğunu söylemiştim ! Bazı oyuncularımızın kendilerini iyi hazırlamadıkları belli idi.

Hatta bu kadar çok sakatlığın fazla yüklenmelerden olabileceğini kamu oyunda tartışılıyordu o sıralarda. Tam tersi oldu ki finallerde takım dörtte dört yapabildi. Antrenman programını bilmediğimizden bu konuyu tartışmak yersizdir. Benim her zaman savunduğum “Oyuncu çalışır ve kendini güçlendirir”. Aslında kuvvet doğuştandır. Biz çalışarak bu bize sunulan güç ve yetenekleri geliştiririz.  Diğer taraftansa sporda asıl form oynayarak en üst seviyeye çıkartılır. Çünkü fiziksel, zihinsel, duygusal gelişim bu süreçte en üst seviyeye gelmiştir. Bu gün takımımızda bunların doğru yapıldığı bir gerçektir. Hazırlık maçlarında her oyuncu denenmiş gerekli süreleri almışlardır.

Bu günkü maçta çok yıprandığımız Yunanistan maçı sonrası tipik Türk oyunculara mahsus başlangıcını sergiledik. Aslında herkes Ömer Onan gibi kendini hazırlamış olsa dünkü coşku ile maç ilk yarı 20 sayı olurdu.

Coach Tanjevic ikinci yarıya bazılarımızın beklediği güçlü oyuncular yerine bu turnuvada seçtiği başarılı beşi ile başlama kararı vererek takımın içersindeki kurduğu düzenin önemini belirtti. Diğer bir taraftan eski basketbolcuların çok iyi bildiği “kazan takımını asla değiştirme” prensibibini de gündeme bir kez daha getirdi. Bu takımın liderleri belli idi onlarla kazanılıyordu maçlar, onlarla zor dakikalar aşılmalı idi.

Porta Rico’ya karşı o müthiş zone-savunmamıza ne olmuştu. İki kısa guard ve diğerleri de “topa baskı” ve pas aralarını unuttular. Yeterli uzak mesafeye rakibi itemediler. Çembere çok yakın kalınarak bol bol rakipten üçlük yediler ! Sağ olsun bütün maçları takımı iyi seçmesine rağmen hep coachları kaybediyordu. Görevi hariç hakemlerle oynadığı gibi şişman vücudu ile hep ayakta kalarak yorulduğundan son anlarda her hamlesini yanlış yaptı.

Tanjevic ise dün Yunanistan’ın büyük presine rağmen önde zone da Hidayetle oynayarak rakibin müthiş şutörlerini bozmayı başarmıştı. Artık ara kapatılması imkansız olunca oyuna ikinci guard olarak kritik anlara sakladığı günün iyilerinden Kerem Tunçeri’ni aldı. Böylece olabilecek bir averajı da sağladı.

Bugün coach Tanjevic ise Rusya, Yunanistan maçlarının bitirici silahı zone’dan adam adama dönüşü de başka bir hamle idi. İkinci yarıya başladığı beşi ve Semih’i buluşu önemli hamlelerdi.  İki önemli karşılaşmada böyle  tesir edici hamleleri gerçekleştirmek başarıydı !

Başlığa dönersek iyi basketbol oynamak için güçlü olmak zorundayız !        

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler