İSTANBUL – A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Ömer Aşık, yeni sezonda NBA’de formasını giyeceği Chicago Bulls’un hazırlık kampına katılmak üzere New York’a gitti.
Ömer Aşık, yolculuk öncesi gazetecilerin, Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olan A Milli Basketbol Takımı oyuncularına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen 28,5 milyon TL primin, “anayasanın eşitlik ilkesiyle yasal gerçeklere aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açılması”na yönelik sorularını yanıtladı. Ömer Aşık, “Maddiyat bizim için ikinci plandaydı. Önemli olan bu mutluluğu halkımıza yaşatmaktı ve bunu başardık. Dava olayının detayını fazla bilmiyor, o konularla çok fazla ilgilenmiyorum. Onlar sadece diğer unsurlar. Bizim için önemli olan Türk halkına yaşattığımız mutluluklardır. Bu olaydan rahatsız olduk ve bizim başarımıza biraz gölge düşürdü. İnşallah onlar da son bulur ve her şey yoluna girer” dedi.
NBA KENDİ TERCİHİM
Basketbol yaşantısını NBA’de sürdürecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten milli basketbolcu Aşık şunları, “Kendi kariyerim açısından iyi bir yerlere gelebilmek için böyle bir tercih yaptım. İnşallah her şey istediğim gibi olur. Dünyanın en iyi liginde oynamak büyük gurur verici birşey. Bir an evvel adaptasyon sürecini atlatıp yeni takımıma gerekli katkıyı vermek istiyorum” diye konuştu.




