21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVGloria'da Didin farkı / ÜMİT AVCI

Gloria'da Didin farkı / ÜMİT AVCI

Türk Basketbolu'nun önemli çalıştırıcılarından birisi olan ve uzun yıllardır Almanya'da çalıştırdığı takımlara adeta sınıf atlatan Murat Didin, şimdi de Alman federasyonundan aldığı 'wild card' ile lige katılma hakkı elde eden Dusseldorf'u çalıştıracak.
Özaltın Holding Turizm Grubu yatırımı Gloria Hotel&Resorts'un sponsorluğu ile güçlenen Dusseldorf'ta yönetim ilk sene için 12. sırada olalım dese de, Murat Didin buna karşı çıkıyor. “Kulüp başkanı basın toplantısında, böyle bir hedef belirledi ama ben orada da karşı çıktım. Çünkü 12. olmak için spor yapılmaz, işimizin kolay olmadığını biliyorum ama ben planlarımı play-off oynamak için yapıyorum” diyor.

‘Türk takımı gibi’
Turkuaz renkli formaları, ana sponsoru Gloria'nın isminde de yer alması, Türk Hava Yolları ile yapılan ortaklığı ve mücadele ettiği ligin isminin de BEKO olmasıyla adeta bir Türk takımı görüntüsünde olan Dusseldorf hakkında bilgiler veren ve kültür merkezi olan çok önemli bir Türk nüfununun bulunduğunu söyleyen Murat Didin, “Şehirde bulunan salon da Türk Hava Yolları tarafından alındı. Yani oradaki Türk seyircilerin hissedeceği aidiyet duygusu artırıldı, orası bizim evimiz oldu” dedi.
Bu yılki bütçesinin bir kısmını, geçen yıldan kalan borçlar ve wild card için ödenen miktara harcayan Gloria Giants Dusseldorf'un gelecek yıllarda çok daha güçlü bir ekip olacağının altını çizen Didin, “Gloria'nın sponsorluğu çok önemli. Avrupa yatırımlarına yönelen, önemli bir golf potansiyeli bulunan firmayla ortak hareket edecek olmak beni umutlandırıyor. Almanya'da oyuncu bütçesi, sigorta ve vergilerle 3 katına çıkıyor. Bu nedenle hemen yüksek bütçelerde takım kurmak kolay değil. Ancak adım adım hedefe gidip, 3-4 yıl sonra, bu takımı Alba Berlin ve Bambergi gibi Avrupa'da da söz sahibi bir ekip haline getirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler