6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVF.Bahçe Ülker'den "Saras" hediyesi

F.Bahçe Ülker'den "Saras" hediyesi

Ligde Galatasaray Cafe Crown'a mağlup olup liderliği kaptıran Fenerbahçe Ülker, ünlü oyun kurucu Sarunas Jasikevicius'la prensip anlaşmasına vardı.

Hırvat oyuncusu Roko Ukic'in sakatlığında yedek guard sıkıntısı yaşayan Sarı – Lacivertliler, Lynn Greer'dan beklediği performansı alamayınca transfere yöneldi. Bu sabah Litvanya basının iddiası ve ardından Jasikevicius'un açıklamalarıyla beraber Fenerbahçe Ülker'in Şube Direktörü Nedim Karakaş, “Ukic'in durumu hakkında endişe duyuyoruz. Sakatlanmasından korkuyoruz. Bu nedenle transfer çalışmalarımız var. Menajerler bize bir çok oyuncu öneriyor. Bu isimlerden birisi de Jasikevicius. Ortada kesin bir sonuç yok ama görüşmelerimiz sürüyoraçıklamasında bulunmuştu.

Ancak akşam saatlerinde Hırvat coach Neven Spahija'nın onay vermesiyle Litvanyalı ünlü oyun kurucuyla prensip anlaşmasına varıldı. Sezon başını bir süre boşta geçiren başarılı oyuncu daha sonra Lietuvos Rytas'a transfer olmuştu.

Fenerbahçe Ülker'den şu açıklama yapıldı:

Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımıza Litvanyalı basketbolcu Šarūnas Jasikevičius’un transfer edilmesi için prensip anlaşmasına varılmıştır. 1976 doğumlu Litvanyalı point guard, son olarak Lietuvos Rytas formasını giyiyordu.”

1.93 metre boyundaki tecrübeli basketbolcu 74 defa Litvanya milli takımı formasını giydi. Jasikevicius daha önce Lietuvos Rytas (1998–99), Olimpija Ljubljana (1999–00), FC Barcelona (2000–03), Maccabi Tel Aviv (2003–05), Indiana Pacers (2005–2007), Golden State Warriors (2007), Panathinaikos B.C. takımlarında oynamıştı.

Tecrübeli basketbolcu son olarak formasını giydiği Rytas ile bu sezon 7.3 sayı, 1.3 ribaunt ve 4.3 asist ortalamasıyla mücadele etti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler