6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVÖylesine bir derbi / ÇAĞDAŞ DOĞAN

Öylesine bir derbi / ÇAĞDAŞ DOĞAN

Pazar akşamı Beşiktaş Cola Turka ile G.Saray Cafe Crown arasında oynanan derbiden sonra dün de F.Bahçe Ülker-Efes Pilsen karşılaşmasının aynı sertlik ve mücadele dozu yüksek bir maç olacağını bekledik…

Pazar akşamı Beşiktaş Cola Turka ile G.Saray Cafe Crown arasında oynanan derbiden sonra dün de F.Bahçe Ülker-Efes Pilsen karşılaşmasının aynı sertlik ve mücadele dozu yüksek bir maç olacağını bekledik ancak yanıldık.
Ne salonu dolduran 7-8 bin taraftar, ne de oyuncuların yüzünde derbi ateşinin parladığını gördük.
İlk periyotta Rakocevic ve Kerem Gönlüm ile etkili olmaya çalışan Efes Pilsen'e F.Bahçe boyalı alandaki pozitifliğiyle Kaya Peker'le cevap verdi. Ancak hücumda çok alternatifi olmayan Efes'in 24 sayısına izin vermesi sarı-lacivertlilerin zaafıydı.
İlk periyotta akılda kalan en önemli olay ise herkesin merakla beklediği Sarunas Jasikevicius'un oyuna dahil olur olmaz attığı şık pasla kalitesini ortaya koymasıydı.
İkinci çeyreğe 24-19 geride başlayan Fenerbahçe Ülker, Kinsey'in savunma ve hücuma getirdiği dinamizm ile maçtan kopmamaya çalıştı. Efes'te de gerek Nachbar, gerekse Vujcic'in oyuna katkısını beğendim bu süreçte. Fenerbahçe Ülker karşısında ikinci bölümü de önde tamamlayan Efes, devreye 41-37'lik avantajla gitti.

Jasikevicius=Jordan
Üçüncü periyotta ise sarı-lacivertlilerin geri dönüşü yaşandı. Fenerbahçe Ülker, savunmadaki üstün gayreti ve hücumdaki çeşitliliğiyle 19-8'lik üstünlükkurdu ve 56-49'u yakaladı. Yine değinmeden geçemeyeceğim. Jasikevicius, 3. çeyreğin bitimine doğru Oğuz'a bakmadan attığı pasla (nolook pass) klasını gösterdi. Saras, Fenerbahçe'ye çok faydalı olacak. Michael Jordan'ın basketbol zekası var bu adamda. Son bölümde Ukic, Kinseyve Tomas'ın peş peşe üçlükleriyle Efes'in direncini kıran Fenerbahçe bir türlü maçı bitiren darbeyi vuramadı. Panik yapansarı- lacivertliler 17 sayılık avantajı koruyamadı.
4 sayıya kadar düşen fark, taraftarların homurdanmasına neden olsa da, taktik fauller ve Ömer'ın son saniye 3'lüğüyle Fenerbahçe Ülkermaçı kazanmayı başardı.
Yazının başında da dediğim gibi seyir zevki açısından pek tatmin etmeyen bir derbi oldu ancak ilk iki periyot Efes, son iki çeyrek sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle biten bir karşılaşma izledik.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler