6 Ekim 2024, Pazar
spot_img

E-Fıs

Efes Pilsen yöneticileri yeni isim ve logo arıyorlarmış… Boşuna aramasınlar. Kapatıp kulübü gitsinler, çünkü adamların amacı belli: Yokuşa sürecekler şu içki işini. Ve… Bilerek veya bilmeden, uyuşturucuya yönlendirecekler gençliği. (Bkz. İran)

Ah! Bakın aklıma ne geldi. ‘Efes’ adını ‘Nefes’ olarak değiştirin. Böylece… Hem Efes Pilsen’i çağırıştırır hem de bu büyük tehlikeyi vurgularsınız. Slogan şu: ‘Yoksa Efes, çek (ottan) bir nefes!..’ Şaka bir yana, ülkemizin bu kadar büyük sorunları varken turizmimize bile darbe vurabilecek bu katı içki yasaklarına neden gerek görüldüğünü anlayabilmiş değilim. Eğer bunlar yalnızca gençliği koruma çabalarıysa ‘iyidir’ diyelim, ama arkamıza dolaşıp başka bir şeyler çeviriyorlarsa ‘ayıp’tır beyler çok ayıp! Hani.. Vardı ya? ‘Eğer ısıtiyersen iyi edirsen ama yok başka bir şey yapiyersen ayıp edirsen’ hikâyesi. İşte onun gibi bir şey bu!

Başka isimler de önerebiliriz Efes için. Örneğin.. Şu son yıllardaki yönetim şekillerine bakarak onlara ‘E-fıs’ adının çok yakışacağını söyleyebiliriz. Baksanıza: Tuncay Bey 2 ay önce kulübün asbaşkanı Çetin Çeki ile yollarını ayırıyor; bizlerse bunu bugün duyuyoruz… Efes Pilsen Kulübü’nde sürekli teknik direktör değişiyor, ama genel menajer Engin Özerhun orada sürekli sabit. Acaba neden?

O kulüpte basketbol konuşulmadığı, basketbol yaşanmadığı yıllardır yazılıp söyleniyordu, ama değişen bir şey yoktu. ‘Taze kan’ adı altındaki ilk büyük değişiklik, Kulüpler Birliği kuruluşunda Efes Pilsen’i temsil eden Asbaşkan’ın görevinden ayrılması olunca, insanın aklına ‘Tuncay Bey ile Turgay Bey yeniden bir araya gelip, bir şeyler çevirecekler galiba’ fikri saplanıyor. Yanılıyor muyuz acaba?

Neyse! Yine de kimse Efes Pilsen gibi Türk sporuna kaynak aktaran, Türkiye’nin yurtdışında tanıtımına büyük katkılarda bulunan, birçok ilde basketbol okulları açarak gençliğe (birayı değil) sporu sevdiren 35 yıllık bir kulübün kapanmasını istemez değil mi? Bence bu konu çözüme kavuştuktan sonra Tuncay Bey’in de morali yerine gelecek ve ‘Yeni Efes’ için gereğini yapacaktır…

Ayrıca… Şunları çok merak ediyorum: Birileri ‘Tarkan’ adı altında bir içkiyi piyasaya sürerse, bizim şarkıcı Tarkan’ın adını mı değiştireceğiz? Zeyrek’te ‘Sarı Zeybek’ diye bir takım kursak ne olur? Rakıyı mı piyasadan çekerler, yoksa bizim adımızı mı tescil etmezler? Bunlar gibi birçok soruyu gündeme getirip eğlenebiliriz belki, ama eğer bu adamların amacı gerçekten gençliği korumak değilse… Yandık beyler!

AHMET KURT

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler