9 Ekim 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSkandal! / MURAT TARHAN

Skandal! / MURAT TARHAN

Diana Taurasi ve Monique Coker'ın doping testleri rezalete dönüştü

Hacettepe Doping Merkezi analiz sonuçlarını geri çekti. Merkezde yapılan tüm doping analizleri de tartışılır hale geldi

Hacettepe Doping Merkezi'nin son icraatı gündeme bomba gibi düştü. Dünyanın en önemli bayan basketbolcuları arasında yer alan F.Bahçeli Diana Taurasi ve Ceyhan Belediyesi'nden Monique Coker'ın yasaklı madde kullandıklarını rapor eden Merkez, dün Basketbol Federasyonu'na gönderdiği bir yazı ile yaptıkları analizleri geri çektiğini duyurdu. Taurasi, Türkiye'de veya dünyanın herhangi bir yerinde basketbol oynayabilecek. Ocak ayında Taurasi'nin A ve B numunelerinde yasaklı maddeler listesinde yer alan 'modafinil'  çıkması nedeniyle Amerikalı tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş, F.Bahçe de sözleşmesini feshetmişti.
BU açıklama ile analizlerin yanlış yapıldığını kabul eden Hacettepe Doping Merkezi, Türkiye'de yeni bir dönemin de başlamasına neden oldu. Şimdi bu merkezde yapılan tüm doping analizleri, tartışılır hale geldi.

İLHAN CAVCAV YARDIM İSTEDİ
G.BİRLİĞİ'NDEN Orhan Şam'ın pozitif çıkan doping numunesi de geri çekilirken, genç futbolcunun sahalara dönmesine engel kalmıyor. Hukuki süreç hakkında G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın F.Bahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'ndan yardım isteyeceği bildirildi.

Dünyaya rezil olduk!

Başta Amerikalılar tüm spor kamuoyu 'Taurasi skandalı'yla dalga geçti

Dİana Taurasi'nin doping cezasının kaldırılması başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bütün dünyada büyük yankı uyandırdı. Skandal, olay duyulur duyulmaz Amerika'daki ulusal ve yerel tam 141 farklı medya organında yer buldu.
Reuters, AFP ve The Associated Press olayı flaş haber olarak duyururken, USA Today ve Boston Globe gibi gazeteler ve NBC, CNN, ESPN gibi büyük televizyon kanalları haberde önce 'Müjde', ardından da alaycı bir dil kullanıp dalgalarını geçti.

Mahkemede biter

Mağdurlar, Hacettepe hakkında maddi manevi dava açabilecekler

SÖZLEŞMELERİ iptal edilen, hem maddi hem de manevi zarara uğrayanlar, haklarını mahkemede arayabilecek. Bu nedenle Hacettepe, ağır tazminat tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Öte yandan Rektör Prof.Dr.Uğur Erdener merkezde çalışan personele konuşma yasağı getirdi. Hacettepe, Taurasi kararına gerekçe olarak ise WADA teknik dokümanı ile modafinil metaboliti bulunan pozitif numune sonuçları arasında bir uyumsuzluğun saptanmasını gösterdi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler