20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVDön Baba Dönelim!

Dön Baba Dönelim!

Bir zamanların istikrar sembolüEfes’in şu anda içinde bulunduğu duruma bir bakın lütfen: 6 yılda 4 başantrenör değiştirmiş. Aynı yıllar içerisinde 28 yabancı oyuncuyla kontrat yapmış. Dön baba dönelim! Oysa… Efes’in Efes olduğu yıllarda Aydın Örs, 7 yıl aralıksız başantrenörlük yapmıştı. Yine o yıllarda uzun süre kadroda bulunan NaumoskiUfuk SarıcaTamer OyguçVolkan Aydın,Larry Richard gibi oyuncular basketbolseverlerin aklına ve gönlüne kazınmıştı. Şimdi ise… O gidiyor bu geliyor,Ergin gidiyor pırasa geliyor, vişne gidiyor kiraz geliyor. Yerinde duran tek bir kişi var o da Engin Özerhun. Ne diyelim? VardırTuncay Bey’in bir bildiği…

Sahi! Tuncay Özilhan Efes Kulübü’yle eskisi kadar ilgileniyor mu acaba? Aydın Örs’ü bir Karşıyaka yenilgisinden sonra su sişesi ile yolcu eden o kulüp başkanı gitmiş, maçlara bile gelmeyen bir başkan modeli gelmiş Efes’in başına. 35 yıldır bu işin içerisinde olan Tuncay Bey’in, televizyondan bile algılanan takım içi sevgisizlik tablosunu görmemesi olanaksız. Demek ki ilgilenmiyor bu işle! Gazetelerin ekonomi sayfasında önerdiğimiz isimler kabul edilmezse kapatırız kulübüyazısı yayımlanıyor, aynı gün spor sayfalarında Efes Messinaya taliphaberi yer alıyor. Nerede ciddiyet? Nerede tutarlılık?

Neyse! Patron kulüplerinde bu işler böyle yürür: Kararları patron verir, işler kötü giderse ortalıkta hesap sorulacak kimse olmadığı içindön baba dönelimoyunu başlar. O gider bu gelir; vişne gider kiraz gelir… Ancak, bence,Perasovic gitmeden bu takımın havası yerine zor gelir. Galatasaray maçını (yeniden) dikkatle izleyin Tuncay Bey. Ne demek istediğimizi anlayacaksınız… Yok hayır!Shumpert’ten yediğiniz üçlükleri filan boşverin. Havaya bakın siz! Ender’in yüz ifadesine dikkat edin, Kerem’lere bakın,Thornton’un mimiklerini yakalamaya çalışın anlarsınız neden Perasovic’in gitmesi gerektiğini. Ah! Belki hak etmiyordur yollanmayı, belki suçlu olanlar oyunculardır, ama sonuçlar ortada. Operasyon gerekiyor bu takıma. Oyuncular çoğunlukta olduğuna göre, en etkili çözüm koçun kellesini almaktır(!)

Yazıya istikrardiye başladık ama bizde de istikrar yok galiba: Sezon ortasında antrenörün görevine son verinönerisinde bulunuyoruz Efes’e. Ayıp bize ayıp! Neyse ok yaydan çıktı bir kere. Eğer Efes, Perasovic ile uzun süreli bir sözleşme yapmış olsaydı, bu kadar kolaylıklaalın kelleyideyip kendimizle çelişkiye düşmezdik ama nasıl olsa adam sezon sonunda gidecek. Şimdiden gönderirlerse Ekrem Memnun’u görürüz,Ufuk Sarıca’yı görürüz. Ayrıca… Belki hava değişikliği takıma iyi gelir de yarı finalde Fenerbahçe Ülker’e yenilip elenmekten kurtulur Efes… Final mi? Bu gidişle mi? Haydi canım siz de!

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler