22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVYerli malı zaferi / ÜMİT AVCI

Yerli malı zaferi / ÜMİT AVCI

Son dönemde Galatasaray’ın bu seride çok ciddi favori olduğu fikrine herkes inansa da, yerli oyuncular arasındaki kalite farkının da çok etkili olacağı bir gerçekti. Son lig maçında ve kupada kazanarak psikolojik avantajı ele geçiren sarı-kırmızılılar, bu maçı da galip bitirmeyi bilse, işte o zaman ciddi bir favori olabilirdi. Ancak Fenerbahçe’de sahaya yüreklerini koyan başta Birsel olmak üzere, Nevriye ve Esmeral ilk maçın kaderini tayin eden isimlerdi. Birsel 10 sayı, 9 asist ve 8 ribaunt ile izleyenleri büyüledi.
Galatasaray’ın kozu yabancılarıydı ve onlar zaten maksimumda oynadı. 74 sayının 56’sı, 38 ribauntun 31’i onlara aitti. Ancak Türkler’in katkısı sınırlı olunca sonuç gelmedi. Son saniyelerde kazanmaya çok yaklaştı sarı-kırmızılılar ama Işıl 4 saniye kala topu kaybetti, maçı daha çok hakedene verdi!
Fenerbahçe, hem seride 1-0 öne geçti, hem saha avantajını, hem de psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Bir kez daha deplasmanda oynayacak Fenerbahçe, sadece sahasındaki maçları kazansa bile mutlu sona ulaşacak. Bunu bilmek çok çok önemli.
Fenerbahçe’nin sahaya koyduğu ‘karakter’i Galatasaray da sergileyebilirse seriyi son maça taşıma şansı olur. Ama bunun için yabancılar yetmez, böyle anlarda ‘Türkler’ konuşur.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler