24 Eylül 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVNesi var bu hakemlerin? / ÜNAL ÖZÜAK

Nesi var bu hakemlerin? / ÜNAL ÖZÜAK

BAŞLIKTA ki sorumu yanıtlamaya önce “sahipleri yok”tan başlıyayım. Basketbol Federasyonu MHK Başkanı
Metin Şahin dersem kendisini ve basketbola ilgisini bilenler için daha fazla bir şey söylememe gerek yok aslında. Hani şu kadınlar finalinde Galatasaray'a “Son kazandığınız maçın hakemi Murat Biricik'i verdik daha ne istiyorsunuz” deme akıl yoksunluğunu gösteren Şahin 70'li yıllarda Ankara'da 2. ligdeki Ziraatspor'un hakemlere çok sulanan ve fakat başta Hüsamettin Topuzoğlu olmak üzere, dönemin iyi hakemlerinden fırçasını yiyip oturan idarecisiydi. TBMM Bütçe Plan Komisyonu olduğu yıllarda bazı hassas ödenek konularını çözdüğü, Sayıştay denetimini çiftliğinden uzak tuttuğu için, Şahin'i sadece Federasyon Başkanı Turgay Demirel çok sever ve vazgeçemez!.

SADECE ANNEMİZİN LİGİ
İkincisi ve belkide en önemlisi; Uluslar arası deneyimleri yok!
Turgay beyin TBF'si ULEB (Avrupa Kulüpler Birliği) ve onun Euroleague'ini yıllardır tanımadığı için hakemlerimiz Avrupa'da üst düzey maçlarda görev alamadılar.
Son haftalarda giderek tırmanan hakem hatalarının çoğu kötü niyettin ötesinde, ki onu az sonra sorgulayacağız,işi bilmemekden kaynaklanıyor. Üç hakem mekaniği ve pozisyonu hangisinin süzmesi gerektiği vb. çok basit konularda dahi akıl almaz hatalar yapıyorlar.
Kim öğretecek doğrusunu?
Basketbol topunu “bomba” diye karakola götürecek Metin Şahin mi? MHK'nin sahnelemekte olduğu tam bir dramedy.
Gülmekle ağlamak arasında katılıp kalıyorsunuz. Geçenlerde bin yaşında bir hakemimiz “ablası doğum yaptı”diye maça çıkamadı..

VUKUATLILAR
Kaşarlı üst düzey hakemlerin hemen tamamı değişik kulüplerin “kara ve katiyen istemezük” listesindeler. Herkesce bilinen bu mağlumu ikrar listeler hem hakemi hem de takımları bozuyor, stress altına sokuyor. Öyle ki mesela ismi lazım değil, “Galatasaray lisesi mezunu ama Fenerli” diye adı çıkmış, bir hakemimizin kimi kesip atacağını bilmek için kahin olmaya gerek yok. Onların kreşendo yaptığı maçlar “Şehir efsanesi” gibi dolaşır basketbolun gayrı resmi tarihinde.
Mesela maç bitirmemekle ünlü öyle bir hakemimiz vardır ki, maçının mutlaka en az iki kere tatil edileceği garantisini rahatlıkla veririm..
Yapıcak bir şey yok. Bindik bir alamete gidiyoruz playoff'lara..

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler