20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVSteele Tofaş'ta

Steele Tofaş'ta

Gelecek sezon güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvayan Tofaş, geçen yılı Bnei Hasharon'da geçiren Ron Steele ile anlaştı.

Oyuncunun Türkiye temsilcisi Murat Aşık'ın Twitter adresinden ardından da Tofaş'ın resmi sitesinden yaptığı açıklamaya göre Bursa ekibi, Steele'i renklerine bağladı. Oyun kurucu mevkiinde görev yapan 25 yaşındaki oyuncu Bnei Hasharon takımında sezonu 12.8 sayı 4.9 asist 2.5 ribaunt 1.2 top çalma istatistiğiyle tamamladı.

22 Nisan 1986’da Birminham, Alabama’da dünyaya gelen Ronald Steele, Birmingham John Carroll Katolik Lisesi’ni bitirdi. İlk senesinde Lise takımının 36-0 lık sezon derecesinde takımına liderlik etti. Hem junior hem senior senelerinde Alabama eyaletinde Mr. Basketbol ödülünü aldı ve junior senesinde bu ödülü alan ilk oyuncu oldu. 2004 yılında Kolej için Alabama Üniversitesi’ni seçen Ronald Steele kariyerine çok iyi başlangıç yaptı. 2006 yılında Michael Jordan’ın kampına katıldı. Kampı çok iyi geçiren Ronald, Michael Jordan tarafından two-on-two pickup oyunlarına davet edildi. Ancak 3. sezonun ortasında sol dizinden yaşadığı sakatlık sonrası 1 yıl basketbola ara vermek zorunda kaldı. Geçirdiği ameliyat sonrası 1 sezonu rehabilitasyon süreci ile geçirdi. Üniversite’de son yılında 15 maçta 12.9 sayı 3,4 rebount, 3,7 assist, 0,9 top çalma ortalamaları le geçirdi. Üniversteyi bitirdikten sonra İsrail’in Bnei Eshet Tours Hasharon takımına transfer olan Ronald Steele son iki sezondur burada oynamaktadır. Babası profesyonel bir futbolcu olan Ronald, Artesha Steele ile evlidir.

Tofaş daha önce sezonu Antalya BŞB.'de tamamlayan Brad Buckman'ı transfer etmişti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler