6 Ekim 2024, Pazar
spot_img

Kamptan notlar

Milli takımımızın İtalya kampından öne çıkan gelişmeler.
Tempo düşmüyor

A Milli Basketbol Takımımız Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını dün yaptığı çift idmanla sürdürdü. Sabah yine futbol sahasında kondisyoner Ozan Şirikçi yönetiminde yüksek tempolu depar ve koşu çalışması yapan 12 Dev Adam, akşam da teknik ve taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştidi.

Kaptan çok zorladı

Bir önceki koşu çalışmasının yıldızlarından kaptan Hidayet Türkoğlu, dün sabahı dinlenerek geçirdi. Takımın en hızlı oyuncusu Ömer Onan’la eşleşen ve onu geçmek için kendini çok zorlayan Hido’nun kasıklarında ağrılar oluştu. Belindeki ağrıları devam eden İzzet’in yanı sıra Preldzic ve Dusan Cantekin de sabah koşmayıp, fizyoterapist Murat Çağlar yönetiminde çalıştı.

Ene’den futbol şov

Milli Takımı’nın coachu, eski efsane basketbolcu Orhun Ene, futbolda da hünerlerini gösterdi. Sabahki antrenman sonrası, teknik heyet ve basın mensupları futbol maçı yaptı. Orhun Ene, attığı goller ve verdiği paslarla basketbolda olduğu kadar, futbolda da yetenekli olduğunu gösterdi.

Tanjevic’ten tepki

Yıllardır şampiyonalarda takım kadrolarının 12 yerine 14 olması gerektiğini vurgulayan A Milli Basketbol Takımı Danışmanı Bogdan Tanjeviç, FIBA’nın yine kadroları 12’de tutmasını eleştirdi. Tanjeviç, “En ağır idmanda bile maç performansı kadar efor sarfedilmez. Zaten normalde 14 kişi olması gerekiyordu, şimdi turnuvada takım sayısı arttı, maç sayısı arttı ama kadrolar yine 12 kaldı. Anlamak imkansız. FIBA, sporcu sayısı konusunda bir karar verebilmek için 4-5 yıl düşünüyor ama takım sayısını 16’dan 24’e bir günde çıkarıyorlar” dedi.

İspanya şaşırttı

Avrupa Şampiyonası’na katılan takımların neredeyse tamamı 14 oyuncuyu desteklerken, en zengin ve geniş kadrolu federasyon olan İspanya, oyunu 12 oyuncudan yana kullandı. Turnuvaya 2 oyuncu daha götürmenin kendileri için masraflı olacağını belirten İspanyollar’ın tutumuna akıl sır ermedi n

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler