22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVPotada Türk-Yunan dostluğu

Potada Türk-Yunan dostluğu

Türk-Yunan dostluğu İstanbul'da ekim ayında yapılacak spor organizasyonlarıyla pekişecek.

''Two Nations Cup'' adıyla basketbol ve kürekte düzenlenecek organizasyonla Türk ve Yunan takımları sahne alacak. Organizasyon kapsamında basketbolda yapılacak ve Türkiye ile Yunanistan'ın önemli takımlarının katılacağı turnuva özellikle ilgi çekecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 1-2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyona Türkiye'nin ve Yunanistan'ın 4 önemli takımı katılacak. Turnuvada Beko Basketbol Ligi'nde son yıllarda şampiyonluğa ambargo koyan Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes, Yunanistan'dan ise THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Panathinaikos'un yanı sıra Olympiakos mücadele edecek.

Organizasyonda Türk takımları Yunan takımlarıyla karşı karşıya gelecek. 1 Ekim'de Anadolu Efes-Panathinaikos, Fenerbahçe Ülker-Olympiakos maçları oynanacak. 2 Ekim tarihinde ise Anadolu Efes-Olympiakos ve Fenerbahçe Ülker-Panathinaikos karşılaşmaları yapılacak.

DÖRTLÜ FİNAL GİBİ OLACAK

THY Avrupa Ligi'nde yer alan 4 takımın mücadelesi, adeta dörtlü final gibi olacak.
İstanbul'da 2011-2012 sezonunda düzenlenecek THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali öncesi bu organizasyon, Avrupa'nın önde gelen 4 büyük takımın zorlu rekabetine sahne olacak.
THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nin ev sahibi İstanbul da ekim ayındaki organizasyonla kendini test etme fırsatı elde edecek.

BASKETBOLSEVERLER AVRUPA DEVLERİNİ İZLEME FIRSATI BULACAK

Basketbolseverler, Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker'in yanı sıra, yeni sezon öncesinde oluşturduğu kadroyla dikkatleri üzerine çeken Anadolu Efes ile birlikte THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Panathinaikos ve Yunanistan'ın bir diğer iddialı takımı Olympiakos'u da izleme fırsatı bulacaklar.
Kendi liglerinde iddialı olan ve THY Avrupa Ligi'nde 2011-2012 sezonunda dörtlü finale kalmayı hedefleyen bu dört önemli takım, ekim ayındaki organizasyonla güçlerini sınama imkanı yakalayacaklar.

GENÇ TAKIMLAR DA KATILACAK

Organizasyonda A takımlarının yanı sıra, bu kulüplerin genç takımları da karşı karşıya gelecek.
Genç takımların oynayacağı maçlar 30 Eylül'de başlayacak. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker genç takımlarının, Panathinaikos ve Olympiakos ile yapacağı maçların ardından 2 Ekim'de All Star maçı oynanacak. All Star maçında Anadolu Efes-Fenerbahçe Ülker karmasıyla Panathinaikos-Olympiakos karması karşı karşıya gelecek.

KÜREK YARIŞLARI 16 EKİM'DE

Basketbolun dışında Türk ve Yunan milli takımlarının katılacağı kürek yarışları ise 16 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.
Haliç'te 8 tek kategorisinde gerçekleştirilecek yarışlarda Türk ve Yunan milli takımları birbirleriyle kıyasıya rekabete girecekler.

GELECEK YIL YUNANİSTAN'DA DÜZENLENECEK

Türk-Yunan dostluğuna büyük katkı yapacak spor organizasyonun gelecek yıl Yunanistan'da yapılması planlanıyor.
''Two Nations Cup''ın önümüzdeki yılla birlikte genişlemesinin hedeflendiği ve diğer spor dallarında da ikili müsabakalar ve turnuvaların düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

YAKIN: ''DOSTLUK BAĞLARININ GÜÇLENMESİNE HİZMET EDECEK''

Organizasyonun düzenleyicilerinden Sportnsports'un yönetim kurulu üyesi Onur Yakın, Türk ve Yunan sporcularını kulüp ve milli takımlar düzeyinde bir araya getirecek etkinliğin farklı spor dallarını kapsayacağını belirterek, ''Two Nations Cup sportif misyonunun yanı sıra, sporun birleştirici gücü ve temsil ettiği ortak değerler sayesinde iki ulus arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlenmesine hizmet edecek'' dedi.

Yakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Two Nations Cup 2011 takviminde, kulüpler seviyesinde bir basketbol turnuvası ve milli takımların katılımı ile kürek yarışlarının yer aldığını ifade ederek, ''Önümüzdeki yıllarda bu spor dalları daha da çeşitlenecek ve kadın sporcuların katılımı ile de turnuva ve yarışmalar düzenlenecek. Ezeli rekabet ruhuyla beslenen ve sporun evrensel değerlerini ön plana çıkartan bu benzersiz ortam sporla ilgili olsun olmasın toplumun her kesimine eşsiz deneyimler yaşatacak'' diye konuştu.

Basketbolda mücadele edecek Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Olimpiakos ve THY Avrupa Ligi'nin son şampiyonu Panathinaikos'un kupa için mücadele edeceğine dikkati çeken Onur Yakın, ''Bu dev takımlar 2012 yılında THY Avrupa Ligi'nde İstanbul'da düzenlenecek dörtlü finalin ilk ve tek önemli provasını yaparken, spor kamuoyu da yeni kadrolar ile bu turnuvada tanışacak. Taraftarlar, 2011 FIBA Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda izledikleri yıldızları ve NBA lokavtı dolayısıyla bu güçlü kulüplere akın eden NBA patentli sporcuları ilk kez yeni formaları ile bu turnuvada izleyecek'' dedi.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler