22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVHazırlıklar tamamlandı / KAAN KURAL

Hazırlıklar tamamlandı / KAAN KURAL

PORTEKİZ şampiyonanın en zayıf takımlarından biri. Türkiye için adeta son hazırlık maçı oldu açılış karşılaşması. Buna da gerçekten ihtiyacımız vardı. Milliler son rötuşları yapma, amaçladığı tüm hedeflere ulaşma fırsatı buldu.

ÖNCELİKLE zaten belli bir düzeye çıkan savunma iyice keskinleşti. Maçta belli dönemler var ki savunmamızın temeli olan topa baskıyla pas yapamadan hücum etmek zorunda kaldı Portekiz. Türkiye izin verdiği kadar oynayabildiler. Ve skorun getirdiği doğal rahatlama bölümleri dışında pek de izin vermedik.

TAKIMA yeni katılan isimlerin adapte olması önemliydi. Emir Preldziç hazırlık döneminde “Sayı atayım da katkı vereyim” düşüncesinden çıkıp oyun akışı içinde hem yaratıcı, hem bitirici özelliklerini sergilerken, 2 senedir basketboldan uzak olan 19 yaşındaki Enes Kanter süper hızlandırılmış eğitiminde dün tezini verdi. 14 sayı, 7 ribauntla sahanın yıldızı oldu genç oyuncu.

TEK EKSİK ERSAN!

TAKIMIN generallerinin ritm bulmasını bekliyorduk. Hidayet, Kerem, iki Ömer tamamen hazır olduklarını gösterdi. Ersan’ı da devreye sokmak için uğraştık, aldığı 8 ribauntla o da çok uğraştı ama belki de hücum anlamında tam olarak ayağa kalkamayan tek isim o.

ANCAK esas olarak en önemli hedefimiz oyunumuza akıcılık, hücuma pas ve paylaşım getirmekti. Dün 15 asist yaptı Ay-yıldızlılar. Savunma duvar olup Portekiz ona çarptıkça topu alıp rakip sahaya adeta aktık. Keyif alıp, izleyenlere de keyif vererek güle oynaya kazandık. Bir hazırlık maçından daha fazla ne bekleyebilirsiniz ki.

PORTEKİZ’İN hem sınırlı, hem de daha önemlisi yavaş bir takım olması her şeyi çok kolaymış gibi gösterdi o yüzden hemen tüm sorunlar çözüldü gibi algılamamak gerek. Ama dünkü maç tam Türkiye’nin ihtiyacı olan son hazırlıktı.

***

İlk basamak Britanya

BUGÜN karşılaşacağımız Büyük Britanya Avrupa Şampiyonası’nda hedefe yürürken çıkacağımız ilk basamak olacak. Eğer kazanırsak büyük ihtimalle 2. tur kapısını açacağız. Sonra ise yarın ikinci basamak Litvanya. O maç da çeyrek final kapısını aralamak için önemli. Ancak Büyük Britanya geçmişte basketbola uzak olsa da hiç öyle kolay lokma değil. Archibald ve Freeland gibi tecrübeli ve pasör uzunları, Luol Deng gibi bir yıldızları var. Çok atlet bir takım. Sorunları kısalar. Baştan sona kısalara amansız baskımızı yaparsak işler kolaylaşır. Ancak uzunların devreye girmesine engel olamazsak talihsiz bir sonuç gruptan çıkmayı bile dev bir mücadeleye dönüştürecek.

PORTEKİZ hazırlık maçıydı belki ama daha 2. günde, ilk ciddi maç küçük çaplı bir eleme maçı olacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler