22 Eylül 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVForma dopingi / KAAN KURAL

Forma dopingi / KAAN KURAL

BU milli takım çok özel bir havaya sahip. Sezonları nasıl geçmiş olursa olsun, ne kadar yeni olsalar da içine aldığı bireyleri öyle bir bambaşka bir hale sokuyor ki şaşırmamak, hayran olmamak elde değil. Herkesin oyununu yükseltiyor Ay-yıldızlı forma. Sahada bu yapının bir parçası olmaktan keyif aldığını görüyorsunuz. Onlar keyif aldıkça keyif veriyorlar. Savunma yapmayı, savunmada kendilerini sonuna kadar zorlamayı da seviyorlar, hücumda topu paylaşmayı da. Bunları severek yaptıktan sonra zaten işin takım olma kısmını çoktan çözmüş ve iki de tur bindirmişsiniz demektir.

DÜN daha ilk çeyrekte bitti maç. Dar kadroyla, daha çok bireyselliğe dayalı oynayan Britanya karşısında kolektif bir savunma görünce hava atışıyla birlikte duvar çarptı adeta. Bu gayret ve kolektif anlayışla sahada sanki 6 kişi savunma yapıyor Milliler. Dün 6.5 dakika geride kaldığında Britanya daha basket atamamıştı. 17-3 başlayan karşılaşmada patronun kim olduğunu ortaya koyduktan sonra rotasyon başladı.

PRELDZIC MEST ETTİ

ENES ve Preldziç bu takımın yenileri. Ama işte bu formayla oynamak öyle keyifli ki sanki 5 yıldır tüm sezon beraber oynuyor gibiler. Bu ikili oyuna girdikten sonra durum daha da dramatikleşti sahada. 13. dakikada 35-12 ile 3’e katlamıştık Britanya’yı. Enes-Preldziç ikilisi bu bölümde 5/6 şut, 5/5 serbest atış isabetiyle 19 sayı, 8 ribaunt, 3 asist üretti. Kalan süre de zaten ter idmanı oldu. Oynamaktan keyif alan takım tribünlere de keyif veren sahneler verdi bu bölümde. Hele maçın yıldızı Preldziç’in sonu smaçla biten, sahayı çapraz kat eden bir sektirerek pası var ki Ersan’a… İzleyenleri mest etti.

İÇİNE düştüğü ortamlar insanların hareketlerinde çok belirleyici oluyor hayatta. Çevreden gelen pozitif etkinin insana neler yaptırabileceğinin en iyi örneğini dün gördük.

Bundan iyisi Şam’da kayısı

MİLLİLER enfes bir oyun sergiledi ama halen geliştirilebilecek noktalar var elbet. Şu aşamada daha iyiye gitmesini umduğumuz iki nokta var. Öncelikle Ersan halen tam ritm bulamadı. Takımın olumlu havası onu taşıyor. Dün de Portekiz maçındaki gibi sadece 2/7 attı. Bir diğeri ise geleneksel rahatsızlığımız serbest atışlar. İki maçta 25/43 attık. Top oyundayken iki pota altını da karartan Ömer Aşık 3/12 ile yine bu alanda en çok zorlanan isim.

2. tur başlıyor

BRİTANYA galibiyetiyle Milliler büyük oranda 2. tur biletini cebine koydu. Bugün Litvanya ile oynayacağımız karşılaşma puanlar E Grubu’na taşınacağı için 2. tur karşılaşması anlamına geliyor. Karşı grubumuzun da ne kadar sert olduğunu hatırlarsak çeyrek final yolunda ilk önemli sınavımıza çıkıyoruz. Ve ilk gerçek test olacak bu.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler