20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBir İstanbul masalı / AHMET ERCANLAR

Bir İstanbul masalı / AHMET ERCANLAR

Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Galatasaray Medical Park şampiyonun İstanbul’da belli olacağı Final Four’a kalarak büyük bir başarıya imza atmak istiyor. Ancak, önlerindeki yol bir hayli dikenli.
SEZON başında bir ilki gerçekleştirerek üç takımla boy gösterdiğimiz THY Euroleague’de tarih yazdık. F.Bahçe Ülker, Anadolu Efes ve G.Saray Medical Park, 11 ve 13 Mayıs’ta şampiyonun belirleneceği Final Four yolunda TOP 16’ya adlarını yazdırarak yollarına devam etti. Ancak üç takımımız için bir gerçek daha var. Mevcut kadroları ve sistemleri Final Four’da boy göstermek için yeterli görünmüyor. F.Bahçe Ülker’in de, Anadolu Efes’in de ve G.Saray Medical Park’ın da Final Four’un dikenli yolları öncesi takımlarına yeni bir hava katmaları şart. İşte takımlarımızın TOP 16 öncesi değerlendirmesi…

FENERBAHÇE ÜLKER

En büyük sıkıntısı pivotları

1- Fenerbahçe boyalı alanda Vidmar, Oğuz, Kaya gibi üç önemli pivota sahip olmasına rağmen bu üç isim da Final Four gibi büyük hedeflere yetecek istikrara sahip değil. Oğuz eğer ki Cantu maçındaki oyununu tüm sezona yayarsa Fenerbahçe’nin bu konudaki sıkıntısı azalır.

Takım için oynamalılar

2- Fenerbahçe’nin iki oyun kurucusu olan Ukiç ve Jerrels, toplamda Emir Preldziç kadar bile asist yapmamışlar. Özellikle Ukiç zaman zaman topu paylaşmak yerine çok fazla elinde tutup takımının hücum ritmini bozuyor. Sarı lacivertlilerde mutlaka bu sorunun çözülmesi gerekiyor.

ANADOLU EFES

Evinde asla yenilmemeli

1- Anadolu Efes grubunda kendisi ile aynı ayarda görünen Maccabi ve Real Madrid ile oynadığı 4 maçı da kaybetti. Lacivert beyazlılar bu tarz maçları kazanamazsa Final Four hayal olur. Çok güçlü ve yüksek bir bütçeye sahip olduklarını kağıt üzerinde değil sahada göstermeliler.

Savanoviç devreye girmeli

2- Anadolu Efes çok geniş bir rotasyona sahip olmasına rağmen özellikle uzun oyuncuları sıkıntılı bir görüntü çiziyor. Güçlü temsilcimiz bugüne kadar Savanoviç gibi etkili bir oyuncunun şutlarından yeterince faydalanamadı. Önemli bir uzun transfer edilirse işleri kolaylaşır.

GALATASARAY MEDİCAL PARK

Rahatlık onların avanajı

1- G.Saray MP’nin Top 16’ya yükselmesi çoğu kesim tarafından yeterli bir başarı gibi görülüyor. Onlar için bu rahatlık bir avantaj olacaktır. Eğer bir karşılaşmada iyi bir hava bulurlarsa gerisini getirebilirler. Yine de çeyrek final son torbada olduklarından zor görünüyor.

Lakoviç’e artık bir ortak çıkmalı

2- Takımın THY Euroleague’de en tecrübeli ismi olan Lakoviç’e özellikle güçlü takımlar büyük bir baskı uyguluyorlar. Bu anlarda Galatasaray MP çok zorlanıyor. Eğer ki şu dönemde Lakoviç’i rahatlatan bir oyuncu çıkartabilirlerse işleri önlerindeki maçlarda çok kolaylaşacak.

TORBALAR

1. Torba: CSKA Moskova, Barcelona, Fenerbahçe Ülker, Real Madrid
2. Torba: Panathinaikos, M. Siena, Olympiakos, Maccabi Tel Aviv
3. Torba: Unicaja Malaga, UNICS Kazan, Bennet Cantu, Anadolu Efes
4. Torba: Zalgiris Kaunas, Galatasaray Medical Park, Bilbao Basket, EA7Armani

TOP 16 TAKVİMİ

Top 16, E-F-G-H gruplarında oluşacak. Aynı gruptan TOP 16'ya kalan takımlar birbirleri ile eşleşemeyecek. Ayrıca aynı ülke takımları da TOP 16'da karşı karşıya gelemeyecekler…

Gruplarını 1. ve 2. tamamlayan takımlar son 8 takım arasında yer alacak ve çapraz eşleşmeye girecekler.

Eşleşmeler; “E1 – F2, F1 – E2, G1 – H2, H1, G2” şeklince olacak..  Takımlar, 21 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında 5 maçlık seri yapacak. 3 galibiyet alan takım adını 11-13 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek Final-Four'a yazdırmış olacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler