7 Ekim 2024, Pazartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVKim kova? / ÜNAL ÖZÜAK

Kim kova? / ÜNAL ÖZÜAK

MİLLİ gururumuz Ersan İlyasOVA NBA’de göz kamaştırıyor.

Yazdan beri Milli Takım’da ve Anadolu Efes’te oynatamayan, verim alamayan KOVAları saptamak, lisanslarını ellerinden almak lazım. Milwaukee Bucks’ın, New Jersey’yi 92-85 yendiği maçta milli basketbolcumuz kariyer rekoru kırdı. Ersan İlyasova 29 sayı ve 25 ribaund ile muhteşem bir performans sergileyerek takımına 4 maç aradan sonra galibiyet getirdi. Çaylak koçlar Orhun Ene ve Ufuk Sarıca bir türlü Ersan’ı nasıl ve hangi pozisyonda oynatacaklarını çözemediler. Efes’de NBA lokavtı boyu oynadığı dönemde Sarıca rotasyon türbulansında serseri mayın gibi dolaştırdı durdu çocuğu. Netice; Milli Takım Avrupa ilk sekizine giremedi bir kez daha olimpiyata katılamadı. Anadolu Efes dönmeden önce “kal diye” ısrar bile etmedi şimdi “yokluğunu dolduramıyoruz” ağlamasındalar. Ağlamasalarda netice ortada. “İstanbul’da Dörtlü Final” rüyamıza limon sıkanların başında geliyor Efes.

Kalan sağlar bizimdir

CSKA Moskova’yı bu sezon yenen tek takım Galatasaray Medical Park (2-2) evinde Anadolu Efes’i (1-3) yenip şansını sürdürme maçına çıkıyor. Bunu ve orada ki Olympiakos maçlarını kazanırsa kendini çeyrek finale atacak Cimbom. Anadolu Efes ise Galatasaray Medical Park ve CSKA Moskova’yı yener ve de Olympiakos, CSKA Moskova ve Galatasaray Medical Park’a yenilirse kılcal bir şansa sahip. Bakalım her akşam başka basketbol oynayan, bir günü diğerine uymayan ikiliden kim kime yol verecek.

Kanarya kafeste

FENERBAHÇE Ülker, arenasında Unics Kazan’ı en az 7 sayı farkla yenerse ve de haftaya son maç deplasmanda Milano’yu da dize getirirse Unics Kazan’ın, Panathinaikos’a da kaybetmesini bekleyecek. Bu durumda Rus temsilcisi Unics Kazan ile aynı puana ulaşan sarı lacivertliler ikili averajla grupta ikinci olup yoluna çeyrek finalde devam eder. Gerçekleşmeyecek rüya gibi dursada basketbolumuza bunu borçlu Kanarya.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler