24 Eylül 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVMahmuti: İlk yarıdaki fark galibiyete yetti

Mahmuti: İlk yarıdaki fark galibiyete yetti

Beko Basketbol Ligi Play-Off Yarı Final Serisi ilk maçında Beşiktaş Milangaz'ı 75-74 yenerek, seride 1-0 öne geçen Galatasaray'da başantrenör Oktay Mahmuti, rakipleri karşısında ilk yarıda elde ettikleri farkın kendilerini galibiyete taşıdığını söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahmuti, çok tehlikeli bir takıma karşı mücadele ettiklerini dile getirerek, ''Maça iyi başladık. Özellikle iki çeyrekte farkı açmaya çalıştık. İyi de savunma yaptığımızı düşünüyorum. Basit hatalardan sayılar yedik. Beşiktaş Milangaz takımı çok yetenekli bir takım. Temponun düşüklüğüne ve rahat oynamaya izin verdiğiniz zaman çok tehlikeli bir takım. Onlar da sürekli maçın içinde kalıp, oyunu devam ettirmeye çalıştılar ve neticede de devam ettirdiler. İlk devredeki oyunumuz belki ikinci devrede sahaya yansımadı ama elde ettiğimiz fark galibiyet için yetti. Dolayısıyla maçı kazanmak, 1-0 öne geçmek önemli. Ancak devamını getirmek önemli'' diye konuştu.

Oktay Mahmuti, istikrarlı oynamanın önemine değinerek, ''İstikrarı korumak önemli, 40 dakikaya yayabilmek önemli. Ancak o zaman kaliteyi sonuna kadar taşıyabilirsiniz. Kaliteli bir şekilde oynamak istiyorsanız, her zamanki oyununuzu sahaya yansıtmanız lazım'' dedi.

Galatasaray Medical Parklı oyuncu Ender Arslan da Beşiktaş Milangaz'ın güçlü bir rakip olduğunu belirterek, ''İlk yarıda istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık ama maçın böyle gitmeyeceğini tahmin ediyorduk. İkinci yarı Beşiktaş Milangaz bizden daha iyi oynadı. Son anda iyi savunma yaparak kazandık. Kendi sahamızda maç kaybetmek istemiyoruz ama Beşiktaş Milangaz çok tehlikeli bir takım. Umarım 2 gün sonraki maçta da iyi mücadele eder, seride 2-0 öne geçeriz'' ifadelerini kullandı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler