21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVPotada kenar atışı

Potada kenar atışı

Basketbolda uzun süredir gündemi meşgul eden antrenör transferlerinde çok önemli gelişmeler yaşandı. Avrupa Şampiyonası eleme maçları oynayacak A Milli Takım’da 1 yıl head coach olarak görev yapan Orhun Ene’nin yerine, Bogdan Tanjevic’in getirildiği, menajer Harun Erdenay tarafından açıklandı.
Karadağlı çalıştırıcı, 2010 Dünya Şampiyonası’nın ardından teknik koordinatörlüğe getirilmişti. Erdenay açıklamasında tıpkı Tanjevic haberinde olduğu gibi yine MİLLİYET’in aylar öncesinde duyurduğu gibi Ömer Onan ile Kerem Tunçeri’nin de takımdan aflarını istediğini söyledi. İki yıldız basketbolcu da, yıllardır aralıksız oynadıklarını ve dinlenemediklerini gerekçe göstererek, bir senelik izin istemişti.

Anadolu Efes de antrenör arayışlarında sona yaklaştı. Panathinaikos’la yollarını ayırdıktan sonra adı Avrupa devleriyle anılan Zeljko Obradovic ile görüşmelerini hızlandıran lacivert-beyazlı kulüp, büyük ölçüde anlaşma sağladı. Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun’un Sırbistan’da yaptığı ikinci görüşmede, deneyimli çalıştırıcı ile yıllık 3 milyon Euro karşılığında el sıkıştığı, ancak arada küçük pürüzlerin kaldığı belirtildi. Geçtiğimiz sezon yaşanan başarısızlığın ardından Avrupa’da ses getirecek bir antrenör ile çalışmak isteyen Anadolu Efes böylelikle hedefine çok yaklaşmış oldu. Obradovic’in resmen lacivert-beyazlı ekibe transferinin gerçekleşmesi durumunda Panathinaikos’taki yardımcısı Itoudis’in de yeni ekipte görev alacağı öğrenildi. Ancak Efes’in önündeki en büyük engelin de yine Fenerbahçe Ülker olduğu konuşuluyor. İddialara göre sarı-lacivertli ekip, Sırp çalıştırıcıdan kesin yanıt gelmediği için Piangiani ile sözleşme imzalamıyor.

Transferde bir bombayı da Galatasaray Medical Park patlattı. Milangaz’ın sponsorluktan çekilmesinin ardından Beşiktaş’ta çalışmayacağını açıklayan ve kulübe ‘perşembe günü saat 15.00’e kadar süre verdim, sporsorluk sorunu çözülmezse ben yokum diyen Ergin Ataman ile masaya oturan sarı-kırmızılı kulüp, başarılı çalıştırıcı ile 3 yıllığına el sıkıştı. Galatasaray Kulübü’nde Sportif A.Ş. Genel Müdürü olan Lutfi Arıboğan ve şube direktörlüğüne getirilmesi planlanan Murat Özyer ile daha önce Ülkerspor çatısı altında birlikte çalışan Ataman kendisine sunulan teklifi kabul etti. Başarılı çalıştırıcı, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile yaptıkları görüşmede, Aysal’ın kendisine Galatasaray Medical Park’ı Türkiye ve Avrupa’da zirveye taşımak istediklerini anlattığını ifade ederek, ”Bu projenin içinde beni görmeleri bana onur verdi. Ünal Aysal ile yaptığım görüşmede 3 yıllığına anlaştım” dedi. Ergin Ataman, geçmiş senelerde de sık sık Galatasaray taraftarı olduğunu dile getirmişti.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler