21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVRüya gibi altın / KAAN KURAL

Rüya gibi altın / KAAN KURAL

İspanya kısalarının devrede olduğu bölümde skordan hiç kopmadı. ABD’de, Durant ve Anthony de verimsiz kalınca maç krize girdi ancak sonunda NBA yıldızlarının skor gücü belirleyici oldu.

AMERİKA beklendiği gibi Londra’dan altınla dönüyor belki ama son yılların en iyi milli takımı İspanya, Pekin’deki gibi bir kez daha NBA yıldızlarını son dakikalara kadar sıkıştırmayı başardı. Bütün hazırlıklarını bu ABD takımını yenmek üzere kuran İspanya yıllardır bir arada oynayan 2 Avrupa, 1 Dünya Şampiyonu olan kadrolarıyla oyun planlarını neredeyse kusursuz uyguladılar.

DAHA ilk hücumdan itibaren alan savunması yapan İspanya tempoyu aşağı çekip, uzunlardaki avantajını kullanmak istedi. Ancak Rüya Takım da buna hazır gelmişti Londra’ya ve FIBA mesafesinden çılgınca üçlük atan Durant sayesinde maça çok hızlı girdiler. Savunma tutmasa da hücum İspanya’yı oyunda tuttu. Tamamen atletik yetenekleri üzerine savunmayı kuran ABD karşısında top kaybetmemek ilk şart. İspanya da ilk çeyrekte hiç top kaybetmedi. Üstüne sezon boyunca sakatlıktan çok çeken, Olimpiyatlar’ı da iyi geçirmeyen Navarro devreye girip ilk çeyreğe 14 sayı sıkıştırdı ve skor kopmadı.

MARC’A 2 YANLIŞ FAUL

İKİNCİ çeyrekte Durant biraz yavaşlayınca oyuna denge geldi. Diğer önemli skorer Anthony de verimsiz olunca rakibi top kaybına zorlayamayan ABD’nin skor üretimi düştü. Aynı anda İspanya’da bir başka verimsiz isim Fernandez de kendine geldi ve İspanya başta açılan farkı kapattı ve ilk yarı 59-58 ABD lehine sona erdi. Ancak İspanya adına çok iyi devrenin en kötü haberi takımın en önemli isimlerinden Marc Gasol’un 2’si çok yanlış 4 faul düdüğü alması oldu.

İKİNCİ yarıya İspanya ağabey Gasol’ü kullanarak girdi. Kısa ABD’yi içerde perişan eden Gasol üst üste 13 sayıyla skor üstünlüğünü de getirdi Avrupa temsilcisine. Maç tam İspanya’nın istediği noktaya gelmişti bu anda. Ancak sonda rakibe yetişemediler. ABD’de boyalı alan hakimiyetini rakibe teslim etmiş olsa da, ana skorerler verimsiz oynasa da skor opsiyonları bitmiyor.

MESELA Durant 8/18’de kalmasına karşın 30 sayıyı buldu. Diğer tarafta ise sezonu ve Londra’yı iyi geçirmeyen ama ilk yarıda coşan Navarro-Fernandez ikilisi durunca İspanya her şey iyi gitmesine rağmen skor üretiminde tekledi. Ağabey Gasol de faul problemindeki kardeşi destek vermeyince bir yere kadar taşıdı takımı. Son çeyrekte istediğini yapmasına karşın sadece 18 sayıda kaldı İspanya. ABD’de ise bireysel yetenekler işi bitirdi. Sonda LeBron James’in de bireysel olarak devreye girmesiyle sahadan 107-100 galibiyetle ayrıldılar.

LONDRA’DA 30 asist ortalaması yakalayan ABD’nin dün 13 asistte kalması aslında çok şeyi anlatıyor. Keza buna karşın 107 sayı atıp, maçı kazanmaları da.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler