21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİV92 dream team, 2012'yi döver / ÇAĞRI DEVELİOĞLU

92 dream team, 2012'yi döver / ÇAĞRI DEVELİOĞLU

Olimpiyat öncesi en çok tartışılan konulardan biri de, hangi ‘Rüya Takım’ın daha iyi olduğuydu. LeBron James 2012 jenerasyonunun daha iyi olduğunu söylerken, 92 Dream Team’den yanıt gecikmedi: “Biz basketbolu bırakalı çok oluyor.” Londra 2012’de Amerika Birleşik Devletleri zaman zaman zorlansa da finalde İspanya’yı 107-100 yenerek şampiyonluğa ulaşmayı bildi.

Kevin Durant sayı, LeBron asist kralı

Takım oynadığı sekiz maçta rakip potaya toplam 924 sayı bırakırken, maç başında 115.5 sayı ortalaması tutturdu. Durant oynadığı maçlarda tam 156 sayı atarak takımının en çok sayı kaydeden ismi olurken, LeBron James tam 45 asist yaparak takımının bu alanda en başarılı oyuncusuydu. Olimpiyatlardan önce başlayan hangi takım daha iyi tartışması ise, oynanan bu maçlar sonunda daha net olarak karşılaştırılabilir oldu.

Rahat bir şekilde rakiplerini dize getirdiler

Barcelona’da düzelenen Yaz Olimpiyatları’nda ABD, hiç zorlanmadan tüm rakiplerine fark atarak şampiyon olmuştu. 2012’de de hemen hemen aynı ayarda oyunculardan kurulu bir kadroyla Londra’ya gidildi ve altın boyunlara takıldı. Ancak bir gerçek var ki, eski Dream Team, yenisinden biraz daha iyiydi. Kadroda yer alan yıldızların rahatlığı, gözleri okşayan performansları ve takım olarak inançları hala unutulmadı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler