21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVTek adam değil liderim / VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Tek adam değil liderim / VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, salı günü yapılacak seçim öncesi SABAH'a konuştu. 20 yıllık görev süresinde edindiği birikimi Türk basketbolu için kullanmak ve genç kadroları yönetime hazırlamak için bir dönem daha aday olduğunu söyleyen Demirel, Türkiye'yi Dünya basketbolunun 3. güç merkezi haline getirmeyi hedeflediğini belirtti. Görev süresince federasyonu “Tek adam” gibi yönetmekle eleştirilen Demirel, “Ben Basketbol Federasyonu'nda çok güçlü bir kadroyu temsil ediyorum. Benim devraldığım dönemde federasyon 3 kişiden oluşuyordu. Şu anda 100 çalışanı var. Yani kim diyorsa ki “Burası tek kişilik bir organizasyondur” diye bu kişi ya görmüyor, takip etmiyor ya da görmek istemiyor demektir. Ama tabii ki federasyonu yönetirken, o kurumun lideri olarak vermemiz gereken kararlar, kullanmamız gereken inisiyatif var. Ben de arkadaşlarıma danışarak konuları değerlendiriyorum. Son kararları vermem gereken anlar olduğu gibi herkesin görüşleri doğrultusunda değiştirdiğim olaylar da oluyor. Geldiğimiz noktada çok güçlü bir organizasyonla bu işleri başarabiliyoruz. Yoksa benim 24 saat görev yapabilmem mümkün değil. Tüm çalışma arkadaşlarımla bu işi en iyi şekilde yürüttüğümüzü düşünüyorum” dedi.

“BAŞARACAĞIZ”
20 yıllık görev süresince Türk basketbolunun kat ettiği yolun ortada olduğunu söyleyen Demirel, “Avrupa'da ligler olarak İspanya ile birlikte en önde gelen ligiz. Önümüzdeki 4 yıllık süre içerisinde dünyanın basketboldaki en önemli 3 güç merkezinden birisi haline gelmeyi hedefliyoruz. Biz burada hem basketbolu hem yükselen ekonomisi ve ülke olarak güçlenen değeri ile Türkiye'yi, Dünya basketbolunda çok önemli bir güç merkezi haline getirmeyi planladık ve bunu başaracak güçteyiz” ifadesini kullandı.

HERKESE EŞİT MESAFEDEYİM
Zaman zaman kulüpler tarafından eleştirildiğini , bir Galatasaray, bir Fenerbahçe'ye yakın gösterildiğini söylediğimizde Turgay Demirel, bunlara alışık olduklarını söyldi. Demirel, “Basketbol çok zevkli ve heyecanlı bir spor dalı. Kaybettiğiniz zaman da kendiniz dışında bir sorumlu aramak isterseniz, bulabilirsiniz. Zaman zaman a, b, c kulüplerinden benzer eleştiriler aldık. Tabii ki aralarında haklı olanlar olabilir. Ama maalesef profesyonel arkadaşlar zaman zaman elde edilen kötü neticeye veya hedeften uzaklaşmaya neden olarak maçı yöneten hakemleri ve dolayısı ile federasyonu hedef gösteriyorlar. Doğru olmamakla birlikte alıştığımız bir tutum bu. Ayrıca benim kim olduğum, nerede basketbol oynadığım ve hangi camiaya ait oldğum belli. Ama tarafsız olduğum ve herkese eşit mesafede durduğum da belli. Kendimi hiç kimsenin kontrolunda veya üzerinde görmüyorum. Fahri olarak yaptığım bu göreve saygı duyulması lazım” diye konuştu.

ARTIK ALTIN İSTİYORUM
Erkek Milli Takımımız'ın Dünya sıralamasında 6'ncı, bayanlarımızın da 13. olduğunu hatırlatan Demirel, “Ancak artık Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda altın madalya kazanmamızın zamanı geldi. Bayan Milli Takımımız'ın ülkemizde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda alacağı dereceyle bu sıralamada ilk 10'a girmesini bekliyoruz. Erkeklerde de hedefimiz ilk üç. Bunun için de Avrupa ve Dünya şampiyonluğunun yanısıra olimpiyatta yer almamız gerekli” dedi. Erkek Milli Takımı'nın olimpiyatta yer almamasının kendisini çok üzdüğünü belirten Demirel, “2011 Avrupa Şampiyonası'nda büyük fırsat kaçırdık. Ancak burada benim de hatam oldu. Takımdaki uyumsuzlukları zamanında farketsem, müdahale eder ve düzeltirdim. Ancak olmadı. Sonuçta olimpiyata gidemedik ki, gidebilsek madalya alacağımıza inanıyordum” diye konuştu.

FIBA DA BİR İHTİMAL
2014'te FIBA Avrupa seçimleri var. Aday olacak mısınız? dediğimiz de Demirel'in cevabı şu oluyor: “Açıkçası adaylığım için bir karar vermiş değilim. Hem Avrupa ülkelerinden, hem de buradan böyle bir olayın olmasının hem Avrupa hem bizim için doğru olacağı konuşuluyor. Ama açıkçası önümde iki sene var. O gün nelerle gelecek, gelmeden önce nasıl bir karar vereceğiz bunların hepsi o günkü konular. Ama böyle bir ihtimal var.”

TKBL'YE YAKIŞAN SPONSOR ARIYORUZ
TKBL'ye elde edilen başarılara uygun bir sponsor aradıklarını belirten Demirel, “TKBL için doğru bir firma ve rakam alınması lazım. Son başarılarla bunun daha kolay yapılacağı bir noktaya geldik. Ayrıca kamu firmaları ile bu işi yapmak istemiyoruz ve düşük bedelle de vermek istemiyoruz” dedi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler