21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVEfes de Doğan dedi

Efes de Doğan dedi

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından Anadolu Efes de, Ali Doğan’ı tercih etti. Şimdi gözler olağan genel kurula çevrildi.

TÜRK basketbolunun köklü kulübü Anadolu Efes, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun yarın yapılacak olağan genel kurulu öncesi, adaylardan Ali Doğan’ı desteklediğini açıkladı.
Lacivert beyazlı kulüp yayınladığı açıklamada, “Ankara’daki seçimde keyfiyetten uzak, açık ve şeffaf yönetim anlayışı vaat eden, bütün kulüplerimize eşit uzaklıkta kalarak adil davranacağını deklare eden, basketbolun gelir kaynaklarını arttıracağına ve Kulüpler Birliği’ni hayata geçireceğine inandığımız Ali Doğan’ı desteklediğimizi spor camiamız ve kamuoyunun bilgilerine sunarız” ifadelerine yer verdi.
Türkiye’de bir ilk
Anadolu Efes’in de desteğini arkasına alan Ali Doğan, Hürriyet’e proje ve hedeflerini açıkladı. Seçim öncesi süreci değerlendirdi. Doğan “Türkiye’nin 4 büyük basketbol kulübünün verdiği destek, herkes tarafından çok iyi okunmalı. Türkiye’de bir ilk gerçekleşti. Bunu hem mevcut yönetimin hem medyanın hem de ülkeyi idare edenlerin iyi okuması lazım. Ancak biz bu dört kulübümüzün değil, aynı zamanda tüm Anadolu’nun federasyonu olacağız. Büyük yatırımlarla, basketbol kulüplerimizin hepsini kalkındıracağız” diye konuştu.
Türkiye’de kulüplerin büyük yatırımlarına rağmen, federasyonda şu an şeffaflık ve denetim olmadığını dile getiren Doğan, “En büyük sözümüz değişim” şeklinde konuştu.
Dünya çok değişti
Ali Doğan ayrıca, “Şu anki federasyon 20 yıldır görevde… Bu uzun bir süre… 20 yıl önce doğan çocuklar bugün milli takımda… Dünya büyük değişimler geçirdi ama federasyon bunu yapmadı. Değişikliğe ayak uydurmamak, insanoğlunun doğasına aykırı… Artık kurumsallaşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ana madde tesisleşme

Milli takımda başarılı değiliz. 12 Dev Adam, bizim onurumuz ve gururumuz. Milli takım en iyi oyunculardan kurulur. Şu anda onlar yok. Sebepleri önemli değil ama önemli olan herkesin katılacağı ortamı hazırlayabilmek… Biz Avrupa’da ön elemeye kalmamalıydık. Bu şekilde bir yönetimle 2016 da kaçar. Hoca değişikliği de oldu. Sıkıntıları çözeceğiz.

İkinci liglere sponsorlarla destek sağlayacağız. Kulüpler birliğini kurup, birliği sağlayacağız. Anadolu kulüplerine de büyük destek sağlanacak. Tesisleşerek Türk basketbolunu ileri götüreceğiz.

Delegelere çağrı

“ALİ Doğan federasyonu, değişim birlik ve beraberlik için gelecek. Herkesin düşüncesine saygı duyar hale getirecek. Federasyonun delegasyonuna çağrıda bulunuyorum. Herkesi yarın Ankara’ya seçimde oy kullanmaya davet ediyorum.”

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler