10 Ekim 2024, Perşembe
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVHido'da umut ışığı

Hido'da umut ışığı

Doping yaptığı gerekçesi ile NBA tarafından 20 maçla cezalandırılan Hidayet'e, FIBA'nın Şubat 2013'ten geçerli olmak üzere 6 ay ceza vereceği ve milli oyuncunun şampiyonaya yetişeceği öne sürüldü.

Hidayet Türkoğlu’nun, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda forma giyip giymeyeceği merak konusu olurken, milli oyuncunun sadece 6 ay ceza alacağı iddia edildi. 2013 Şubat ayında NBA tarafından yasaklı madde kullandığı gerekçesi ile 20 maç ceza alan Hidayet’in Avrupa Şampiyonası’nda forma giymesi için umut ışığı doğdu. Hido’nun kullandığı madde NBA’de 20 maçla cezalandırılırken, WADA bu madde için 2 yıl ceza öngörüyor.

Suçlu Orlando doktoru

Ancak Türkiye Basketbol Federasyonu’nun girişimleri ve Hidayet’in yaptığı savunma, FIBA’da oldukça etkili oldu. Hidayet, savunmasında bu maddeyi Orlando Magic doktorunun yaptığı iğne sonrası vücuduna aldığını belirtmişti. FIBA da, Hidayet’in bu maddeyi bilinçli bir şekilde almadığı konusunda ikna oldu.

Resmi açıklama bekleniyor

Yetkililerin birkaç gün içinde resmi açıklamayı yapması ve Hidayet’e, sadece 6 ay ceza vermesi bekleniyor. Bu durumda şubat ayından itibaren geçerlilik kazanacak ceza sonrası Hidayet, Eylül’de Slovenya’da düzenlenecek olan Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Ay-Yıldızlı formayı giyebilecek. Bu arada kasığından ve belinden hafif sakatlığı bulunan, bu nedenle Belgrad’daki turnuvada oynayamayan Hidayet’in tedavisi sürüyor. Milli basketbolcunun hafta sonu Abdi İpekçi’de Çek Cumhuriyeti ile yapılacak
özel maçlarda forma giyebileceği açıklandı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler