20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVBir varmış bir yokmuş / KAAN KURAL

Bir varmış bir yokmuş / KAAN KURAL

İki ezeli rakibin birer tane temel, yapısal sorunu var. G.Saray LH, Arroyo baskı yediği zaman tıkanıyor, F.Bahçe ise Vidmar’ın olmadığında boyalı alanda hakimiyeti tamamen rakibe teslim ediyor.

Dün takımlar daha ısınmaya çıktığında Vidmar’ın kadroda olmaması F.Bahçe Ülker için bütün maçın hikayesini belirledi zaten. Sarı-lacivertliler özellikle savunmada handikapla mücadele etti. Sanki ceketindeki sökük görünmesin diye belli hareketleri hiç yapmayan, tamamen kısıtlanmış biri gibiydi sahada. Her ikili oyunda adam değiştirip, her pozisyonda içeri gömülmek zorunda kaldılar. Hep fizik dezavantajıyla oynadılar maç boyunca. Pota altında baskete giden rakip oyuncuya defalarca faul yapmak zorunda kaldılar. Hızlı hücum kesmek için kullanılan taktik faulleri, pota altındaki uzunu durdurmak için özellikle 2. yarıda bol bol kullandı F.Bahçe. G.Saray’ın yarı sahadaki uzun oyuncu tehdidi hızlı hücum seviyesinde büyüdü kısacası. Diğer her şey bunun gölgesinde veya etkisinde kaldı. Vidmar’a alternatif bulamadı F.Bahçe. Sezon genelinde de bulamadı, dün ise sahaya bile çıkarmayarak derbinin en ilginç tercihini yaptı.

ENDER DÜĞÜMÜ ÇÖZDÜ

G.Saray tarafında ise Arroyo baskı yediğinde yine tıkandı oyun. Uzun avantajına, Macvan’ın hayata dönüş oyununa rağmen tıkandı. İkinci çeyrek McCalebb girip, Porto Rikolu oyuncuya kelepçeyi vurunca kontrolü ele aldı F.Bahçe. Ama G.Saray son dönemde Arroyo’ya bir alternatif buldu. Sezona çok kötü giren ama haftalar ilerledikçe, özgüveni de rolü de artan Ender, Malaga maçında zirve yapmıştı. Dün o zirvede kaldı. Sadece 7/10 isabetle 18 sayı, 4 asist yapması değil konu. Ki o bireysel performansı bile zaten maçın kaderinde 1 numaralı belirleyici faktör ama daha önemlisi Arroyo’nun yanına başka bir yaratıcının varlığı.

F.Bahçe'nin sürekli adam değişen savunmasına karşı deliciliği, sahada baştan aşağı oluşan eşleşme problemleri nedeniyle anlamsızlaşan set oyunlarına bireysel olarak çözüm getirmesiyle düğümü çözen unsur oldu Ender. Zoric’in olamadığı cevap oldu takımının sorunlarına. Kaldı ki, Zoric o yanıt olsa bile tek başına yetmiyor.

Zoric 15 dakika aldı dün. Tam 25 dakika pivotsuz oynadı F.Bahçe Ülker. Ender Arslan ise ilk beş başlamadı ama 22 dakika sahada kaldı. Uzun süre de Arroyo ile yan yana. Bir tarafın sahadaki sorulara yanıtı vardı, diğeri zaten kendisi cevap anahtarını tribünde bırakıp sahaya çıkmıştı.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler