21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVŞimdi ne olacak?

Şimdi ne olacak?

Milangaz’ın sponsorluktan çekilmesi ile Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’nı zor günler bekliyor.Sezonu 3 kupayla kapatan ve gelecek yıl THY Euroleague’de mücadele edecek siyah beyazlıların sponsorsuz kalması, yönetimi kara kara düşündürüyor.

BİR sezonda Beko Basketbol Ligi’nde, Spor Toto Türkiye Kupası’nda ve Eurochallenge’ta mutlu sona ulaşan Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı sponsorsuz kaldı.

Ligde 37 yıl aradan sonra şampiyonluğa ulaşan ve yeni sezonda THY Euroleague’de mücadele etme şansı yakalayan siyah beyazlılar Milangaz’dan gelen olumsuz haberin şokunu yaşıyor.

Gelecek sezon THY Euroleage’de oynama hakkını elde eden Beşiktaş’ın şimdiki halinin ne olacağı merakla bekleniyor. Basketbolda Avrupa’nın 1 numaralı kupasında mücadele edecek olan Kartal’ın minimum 10 milyon Euro’luk bir kadro kurması gerekiyor. Bu şartları sağlayamayan takımlar, THY Euroleague sahnesinde mücadele edemiyor.

Kadro harici giderler 9 milyon dolar

THY Euroleague’de mücadele eden bir takımın kadro giderleri haricinde harcayacağı para, 9 milyon dolar. Kulüplerin bu giderleri arasında, ulaşım, konaklama, yemek, antrenör ücretleri, vergi gibi harcamalar bulunuyor.
Bunun haricinde 10 milyon Euro’luk bir bütçenin altında kalan takımların oynayamadığı THY Euroleague’de Beşiktaş’ın şimdilik geleceği belirsiz gözüküyor. Ekonomik anlamda zor günler geçiren siyah beyazlıların, basketbol takımının şimdiki durumu ise belirsiz. Yönetimin, yeni sponsorlarla önümüzdeki günlerde görüşeceği ve bir kararın açıklanması bekleniyor.

EUROLEAGUE BÜTÇELERi

CSKA Moskova 44
Panathinaikos 24
Anadolu Efes 22
Olympiakos 20
Siena 20
F.Bahçe Ülker 16
G.Saray M.Park 12
· Rakkamlar milyon Euro’dur.

Koca Beşiktaş’ı yüz üstü bıraktılar

BEŞİKTAŞ Kulübü Basketbol Komitesi Sorumlusu Abdullah Sözer, “Demirören grubu çok ayıp etti. Bizi yüz üstü bıraktılar” dedi. “Yedekte tuttuğumuz sponsor vardı” diyen Abdullah Sözer, “Onlarla ayıp olmasın diye  görüşmüyorduk. Artık onlarla görüşmeler yapacağız. Bu konu önümüzdeki hafta salı günü netlik kazanır” şeklinde konuştu.

Pastayı kesti ve gitti…

VARYAP GAP İnşaat Ortak Girişimi’nin projesi olan Metropol İstanbul’un davetine katılarak Beşiktaş ile kazandığı şampiyonluğun pastasını kesen başantrenör Ergin Ataman daha sonra Galatasaray Medical Park ile sözleşme imzaladı. Davette Ataman’a Beşiktaş Milangaz’ın başarılı oyuncusu Serhat Çetin de eşlik etti. İkiliye Metropol İstanbul Kupası verilirken, Serhat Çetin en iyi basketbolcu ödülüne de layık görüldü.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler