21 Eylül 2024, Cumartesi
spot_img
Ana SayfaDİĞERARŞİVAslan ağır yaralı / ÜMİT AVCI

Aslan ağır yaralı / ÜMİT AVCI

G alatasaray Liv Hospital, THY Euroleague C Grubu’ndaki 7. maçında, Yunanistan deplasmanında Olimpiakos’a 72-54 ile boyun eğdi, 3. kez yenildi.
Art arda yaşanan sakatlıklar, şanssızlıklar, yeni transferler derken Galatasaray’ın yeni bir düzen kurması gerektiğini, ancak bunun kolay olmayacağını dile getirmiştik, bunu bir kez de Yunanistan’da izledik. Arroyo, Hairston, Domercant, Erceg gibi isimler temposunu kazansın derken, çok önemli bir maçı daha yitirdik. İşin kötüsü, bir de kavga eden ve diskalifiye edilen Bonsu’nun yerine bir kez daha yeni düzen arayışıyla karşı karşıya kaldık!

Hairston’ın tercihleri
Son transfer Hairston’ın, boyalı alandaki Erceg ve Bonsu ile girdiği yanlış tercih yarışı, daha ilk çeyrekte 14’te 5 saha içi isabeti oluştururken, 6 top kaybının yapılması, Arroyo’nun yine potaya sadece uzaklardan bakması, konuk takımın 18-10 öne fırlamasını sağladı. Bir tek Sinan akıllı işler yapıyor, potaya bakıyordu ki, o da ikinci çeyreğin neredeyse tamamında kenardaydı. Benchten gelen Ender’in zenginleştirdiği hücumlar, Furkan’ın boyalı alanı devreye sokması, 20-18’te rakibe çok yaklaşmamızı sağladı ama Hairston’ın 3’e 1 hızlı hücumda çok kötü tercihi ve ardından potamızda görülen üçlük adeta dönüm noktasıydı!

Ender’le 6 dakika
Tabii ki oyunu çeviren Ender’in sadece 6 dakika oynayıp kenara gelişi de Olimpiakos’un yeniden arayı açıp devre sonunda 35-24 öne geçmesinin nedenlerindendi. Ergin Ataman belki bu tercihlerle yıldızlarını devreye sokmayı amaçladı, zaten ikinci yarıya da ‘kağıt üzerindeki’ yıldızlarıyla başladı ama biraz direnç gösteren isimlerin kenarda olduğu anlarda fark artık kapanmaz noktaya çıkmıştı. Olimpiakos, 3. periyodu 59-35 önde geçerken, maçı çoktan tamamlamıştı. Son çeyrekte fark 26’ya çıktı ama akıllarda daha çok top kayıpları ile 37. dakikadaki kavga kaldı.

KAVGA ÇIKTI BONSU?ATILDI

Karşılaşmanın 37. dakikasında ortalık karıştı. Ribaunt mücadelesi sırasında Begic’in yüzüne kasıtlı olarak dirsekle vurmasına tepki gösteren Bonsu, rakibine yumrukla karşılık verince ortalık karıştı. İki oyuncunun yumruklaşmasına Printzeis de katılırken hakemler tarafından 3 isim de diskalifiye edildi. Olaylar sırasında sahaya yabancı madde yağarken, Yunan taraftarların oyun alanına girişleri güçlükle önlendi. Olimpiakos’un yıldızı Spanoulis’in anons yaparak sakinlik çağrısında bulunması da taraftarları yatıştırmadı. Mensah Bonsu, güçlükle saha dışına çıkarıldı.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler