15 Ekim 2024, Salı
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEFener Guduric’siz, Efes Belgrad’da/ Tan Özbudun

Fener Guduric’siz, Efes Belgrad’da/ Tan Özbudun

Euroleague’de yeni sezonun ilk çift maç haftasına girmiş bulunuyoruz. Bu hafta iki temsilcimiz de bir içerde, bir dışarda oynayacak. Ben de yazımda hem geçen haftaki derbiye, hem de bu haftanın maçlarına değindim.

Fenerbahçe Beko
Geçtiğimiz hafta Efes deplasmanında “yeni oyuncuların katkısıyla” maçı kazanan Fenerbahçe Beko, Euroleague’de 2/2 yapmış oldu. Özellikle Zagars, Jasikevicius’un ona verdiği süreyi müthiş değerlendirdi. Uzun rotasyonunda ise Khem Birch iyi iş çıkardı. Fenerbahçe Beko’nun Efes maçında yaptığı en iyi işlerden biri de Larkin savunmasıydı. Devon Hall, Efes’in 1numaralı silahı olan Larkin’i çok iyi savundu. Şöyle bir baktığımızda, Fenerbahçe’nin tüm yeni oyuncularından katkı alabilmesi, maçın bir diğer kilit noktası oldu. Wilbekin’in yokluğunda, Tarık’ın sakatlıktan iyi dönmesi ilerisi adına çok önemli. Sakatlık demişken…Yalovaspor maçında kalçasından sakatlanan Guduric’in de Kızılyıldız maçında oynamayacağı netleşti. Kısa rotasyonuna muhakkak bir takviye yapılacak, yapılmalı da… Ama bu takviyenin çok acil olduğunu düşünmüyorum. Tam nokta atış yapabilmek için biraz daha vakit var bence. Fenerbahçe Beko bu hafta, önce Ataşehir’de Kızılyıldız’la ardından, deplasmanda Alba Berlin’le karşılaşacak. Guduric’in de eksikliğini düşünecek olursak, Tarık’ın dış şut katkısı çok önemli olacak.

Anadolu Efes
Diğer temsilcimiz Anadolu Efes tarafında ise, Oturu’nun performansını vurgulamak şart. Sezona şahane bir giriş yaptı. Koç Tomislav da, yaz boyu onun fiziksel açıdan çok iyi çalıştığını vurgulamıştı. Diğer taraftan, yeni transferlerin katkısı ise şimdilik beklenti altında… Nwora, Smits, Stanley Johnson ve Poirier. Elbette daha çok erken, oyuncuların takıma ve Larkin’e alışma sürecinde bunlar normal görülebilir, ancak Fenerbahçe Beko maçında bu oyuncuların düşük performansı doğrudan mağlubiyete yol açtı. Willis’in de etkisiz bir maç oynadığını düşünecek olursak, Efes’in 5sayı fark ile bitirmesine olumlu açıdan bile bakabiliriz. Ne de olsa, bu oyuncuların hepsinin birden bu kadar etkisiz kalacağı maç, bir daha olur mu? Sanmam… Bir de Darius Thompson konusu var. Aldığı maaş itibariyle, en çok eleştirilen oyuncu konumunda Efes’te. Ancak enterasandır ki, Bologna maçında Thompson oyundayken Efes +22sayıda, Fener maçında ise +11sayıda. Önümüzdeki 2maçla beraber daha iyi göreceğimizi düşünüyorum bu istatistiğin gerçekliğini. Anadolu Efes, Salı günü Belgrad’da Maccabi ile, ardından Cuma günü kendi sahasında Olympiacos ile karşılaşacak. Efes’in sıralamada tepede kalması adına çok önemli 2maç olacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler