9 Ekim 2024, Çarşamba
spot_img
Ana SayfaTHY EUROLEAGUEEuroleague’de Türk Derbisi/TAN ÖZBUDUN

Euroleague’de Türk Derbisi/TAN ÖZBUDUN

Uzun aranın ardından Euroleague, geçtiğimiz hafta bol sürprizli bir açılış yapmıştı. Bu hafta ise gözler Türk derbisinde olacak. Ben de iki temsilcimizin son durumunu ve derbiden beklentilerimi kaleme aldım.

Anadolu Efes
Hazırlık dönemi ve Euroleague’deki ilk hafta itibariyle Anadolu Efes’in gidişatını çok iyi buluyorum. Hatta, Euroleague’deki en hazır takım da diyebilirim. Nitekim geçtiğimiz hafta, ligin zorlu deplasmanlarından biri olan Bologna’dan galibiyetle döndü takım. Özellikle Oturu’nun performansı muhteşemdi. Onun sezona bu kadar iyi giriş yapması, Vincent Poirier’in üstündeki baskıyı azaltacaktır bence. Poirier senelerdir, ikinci 5’te sahaya çıkıyordu…Tavares’in yedeğiydi. Dolayısıyla onun, oyuna sonradan dahil olabilmesi için de, Oturu’nun iyi oynaması şart. Kısa rotasyonunda ise, Larkin’in 23’dakika sahada kalarak dönmesi sevindirici…Elijah zaten çok formda.

Fenerbahçe Beko
Geçtiğimiz haftaki Olympiacos galibiyetinin, takımın lideri Wade Baldwin önderliğinde gelmesi, ilerisi adına çok önemliydi. Baldwin, Fenerbahçe Beko’nun bir süredir yokluğunu çektiği, “çembere gidebilen lider” sorununu çözeceğinin sinyallerini veriyor. Wilbekin’in şanssız sakatlığı sonrası bir takviyeye kesin gözüyle bakılıyor. Jasikevicius’un Baldwin’in yanında, biraz daha tamamlayıcı rolde “şut atabilen” bir kısa istediğini biliyoruz. Ancak, transferde acele edilemeyeceğini düşünüyorum.

Türk Derbisi
Perşembe akşamı, Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanacak Türk derbisi, Euroleague’de haftanın en iyi maçı. 2hafta önce oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupasından, çok farklı bir maç bekliyorum. Kupa maçında, sahada zorunlu bulunan Türk oyuncular çok belirleyici olmuştu… Şu bir gerçek ki, iki temsilcimizin de, Euroleague maçlarında süre alan yalnızca birer oyuncusu var… Efes’te Ercan, Fener’de Sertaç. Bu da ayrı bir konu. Perşembe akşamki maç özelinde, Fenerbahçe Beko’nun Tarık ve Wilbekin yokluğunda şutu sokabilecek kısayı bulması gerekecek. Efes’in ise, Fenerbahçe’nin en güçlü tarafı 4’numaraya nasıl karşılık vereceği önemli olacak.

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler