6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaLİGLERTürkiye KupasıMüthiş finalde Zafer F.Bahçe’nin / Gökhan Türe

Müthiş finalde Zafer F.Bahçe’nin / Gökhan Türe

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING Kadınlar Türkiye Kupası’nın finalinde ÇBK Mersin’i nefesleri kesen bir 45 dakika sonunda uzatmada Messeman’ın son saniye üçlüğüyle mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Öncelikle ÇBK Mersin’i tebrik etmeli… Gerçekten de iki gün üst üste uzatmaya giden iki maçta olağanüstü efor sarf ederek, kalitesini sahaya yansıtarak Kupa’ya renk kattılar. Sonuçta şampiyonluğa da çok yaklaştılar ama olmadı.

Fenerbahçe Alagöz Holding de rakibinin müthiş direnişine, defalarca kazanacak hamleyi yapmasına ve rakibinden karşılık gelmesine rağmen kupayı kazanmaya olan inancını yitirmeden sonuna kadar mücadeleyi sürdürdü ve Messeman’ın uzun süre hafızalardan silinmeyecek, uzatmanın son anında gelen mucizevi üçlükle tarihteki 14. Türkiye Kupası’nın sahibi oldu.

Evet; gerçekten de uzun süre unutulmayacak bir Türkiye Kupası dörtlü finali yaşadık Balıkesir’de… İlk gün Beşiktaş’ın, ÇBK Mersin’e direnişi ve kazananın uzatmada belli olduğu bir yarı final vardı.

Dünkü finale Fenerbahçe Alagöz Holding, rakibinin “yıprandığı bir yarı final” sonrası karşısına çıkıyor olmasının avantajını yaşıyordu. ÇBK cephesinde Beşiktaş maçının yıldızı Mabrey’nin fiziksel yorgunluğu, Fenerbahçe’nin O’na aldığı önlemlerle birleşince ABD’li yıldızın verimi düştü. Sarı-Lacivertliler, hücumda özellikle ilk yarıda McBride’ın bitiriciliğini kullanıp, ribaundlarda Messeman ve Howard’la üstünlük kurup 17.18’de Anderson’la farkı 11 sayıya çıkarıp, devreyi de 37-38 önde kapadı.

Üçüncü çeyrekte, Fenerbahçe cephesinde ilk yarının suskun ismi Alperi devredeydi. Kaptan,hem saha içi organizasyon hem de skora Sevgi ile birlikte katkı sağlarken, Sarı-Lacivertliler, son periyodun ortalarına kadar aradaki farkı korudu. 36.51’de Sevgi’nin basketiyle 69-60 öne geçti. Ancak ÇBK Mersin’in de pes etmeye niyeti yoktu ve Mabrey, Cornelius ve ardından da 39.21’de Sinem’in üst üste üçlükleriyle 11-2’lik seri bulup, Fener’in son hücumunu da iyi savunup maçı uzatmaya taşıdı (71-71). Uzatmada iki takım da savunmanın seviyesini yukarı çekince mücadele düzeyi de tavan yaptı. Kıran kırana geçen bu bölümde Fenerbahçe Howard’la bulduğu basketin ardından Messeman’la çizgiden farkı 3 sayıya taşıdı. Ardından Cornelius’un üçlüğüyle skora yeniden denge geldi. Anderson’ın çizgiden bulduğu 2 sayı sonrası Mabrey’nin yine çizgiden tek isabeti sonrası kaçırdığı ikinci atışın ardından tam 3 kez hücum şansı buldu aldığı ribaundlarla Mersin… Sonuncusunda Hollingsworth’le çizgiden 2’de 1 isabetle bitime 17 saniye kala skora yeniden denge geldi (76-76). Son hücumda Fenerbahçe, neredeyse top kaybı ile sonuçlanacak pozisyonda Messeman’ın topla buluşması ve dönerek bulduğu sıra dışı üçlükle son anda kupanın sahibi olmayı başardı. Ve bu müthiş üçlükle Sarı-Lacivertli takım, tarihindeki 14. Kupa şampiyonluğuna müthiş bir final sonunda ulaşmış oldu. Alkışlar Sarı Kanarya’ya…

 

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler