6 Ekim 2024, Pazar
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLEfes’e, Sloukas darbesi / ÜMİT AVCI

Efes’e, Sloukas darbesi / ÜMİT AVCI

THY Euroleague’de 26. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, normal süresi 75-75 biten maçta Olimpiakos’a deplasmanda 87-85 kaybetti, 24. maçında, 12. yenilgisini yaşadı.
Maça uzunların sayılarıyla girdi Efes, Singleton ve Pleiss ile skor üretti. Ev sahibi ise Sloukas ve Vezenkov ile karşılık verdi, iki oyuncusundan gelen 17 sayıyla Olimpiakos ilk periyodu 26-17 galip bitirdi.
İlk yarıda 7’de 0 üçlük atan Efes, Moerman ile sessizliğini bozarken, aynı oyuncunun Vezenkov karşısındaki savunması ile maça denge getirdi. Rakibin boyalı alanına yaptığı ataklardan hep verim alan temsilcimiz, Micic’in art arda asistleriyle bunu kullandı ve öne geçmeyi de başardı, ancak Dorsey’in üçlüğüyle devreyi Olimpiakos 42-41 önde kapadı.
2. yarıya Pleiss’ın sayılarıyla başladı Efes, ilk yarının suskun ismi Beuabois’in de devreye girmesiyle maçta tutunmayı bildi. Ancak 28. dakikada Simon’a bariz faulün çalınmaması, itiraz sonunda teknik faulle diskalifiye edilmesi, temsilcimizin saha içi aklını eksiltti. O eksik özellikle Bryant’ın yaptığı ya da yapmadıklarıyla her saniye daha fazla hissedildi. Beaubois da 38’de 5 faule ulaşınca maç uzatmaya gitti.
Uzatma bölümünde 40 dakika fazla top kullanmayan Larkin, 8 sayıyla takımını sürükledi. Ancak Larkin tam devreye girmişken önce Bryant, ardından da 1 sayı öndeyken bitime saniyeler kala Micic’in tercihi fırsatı rakibe verdi. Sloukas da son saniye üçlüğüyle son sözü söyledi.
Efes için kısaların devrede olması ve dış şut ritmi hayati konu, bu maçta da 26’da 8 yetmedi. Daha da önemlisi, ön alandaki yumuşak savunma, Sloukas’a kariyer maçlarından birini oynatırken, Dorsey de rakibin en iyilerindendi!


Kaynak:
milliyet

Kaynakmilliyet
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler