20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLİlk adım Fener'den / ÜMİT AVCI

İlk adım Fener'den / ÜMİT AVCI

İlk yarıda De Colo’nun bulduğu 20 sayı ile kontrolü ele geçiren Fenerbahçe Beko, rakipte hem Coach Ufuk Sarıca hem de Morgan’ın çift teknikle diskalifiye edildiği maçın sonunda zorlansa da Barthel ve Pierre ile ayakta kaldı, evindeki ilk buluşmada istediği sonucu aldı.

ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinin ilk maçında Fenerbahçe Beko, Pınar Karşıyaka’yı 83-79 yendi ve öne geçti.
Maça çok hızlı girdi sahasında oynayan sarı-lacivertli ekip, uzun dönemdir formunu zirveye çıkarmış olan De Colo yine direksiyondaydı ve 7. dakikada kenara gelinceye kadar 15 sayıya ulaşmıştı. Ufuk Sarıca onu Taylor ile savunmaktan vazgeçip Henry’ye verdiğinde bu kez Melih, Taylor savunmasına atak etmeye başladı. Yani Fenerbahçe hücumdaki stratejisini belirlemişti ve ilk çeyrekte bunu eksiksiz işledi, 28 sayı üretti. Ancak savunmada aksayan Taylor da ilk periyottaki 10 sayısıyla konuk ekibi maçta tuttu.
Fenerbahçe’de 7. dakikada De Colo’nun kenara gelişiyle çok erken başlayan rotasyon sonunda 2. çeyrek başında Ali, Kenan, Biberovic, Barthel ve Vesely gibi ilginç bir beş sahada kalınca, iki uzuna dönen Karşıyaka, 10-0 ile skoru lehine çevirmeyi başardı. Kenardan gelen De Colo asist ve sayılarıyla krizi bitirirken, ona Pierre de eşlik etti, Fenerbahçe, Ufuk Sarıca’nın çift teknikle diskalifiye edildiği devreyi 49-42 galip bitirdi. Fenerbahçe’nin Morgan’a çok iyi önlem alıp, rakibi çok fazla dışarıya püskürttüğü savunması, 2. yarıda daha da sertleşti, yapılan baskı, Karşıyaka’nın top kaybı sayısını da artırınca, fark yeniden çift hanelere yükseldi. İlk yarıda 20 sayı atan De Colo şut ritmini yitirmese çok daha rahat bir maç sonu olabilirdi. Ancak Morgan’ın da iki teknikle diskalifiye edilmesine rağmen, pes etmeyen, son 3 dakikada 5 kısaya dönerek rakibinin oyununu bozan Karşıyaka farkı 4 sayıya kadar indirip ümitlendi ama kritik üçlüklerden sonuç alamayınca Fenerbahçe Beko, seride 1-0 öne geçti.


Kaynak:
milliyet

Kaynakmilliyet
BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler