20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLEvinin Efes'i / GÖKHAN TÜRE

Evinin Efes'i / GÖKHAN TÜRE

Anadolu Efes, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Bursa'daki iki maçta kaybettiği rakibi Tofaş'a karşı Sinan Erdem'de kazanırken, 'tamam mı devam mı?' sorusuna da McCollum'un müthiş performansıyla yanıt vermiş oldu.
Elbette Efes'in dünkü 'kararlı' görüntüsü ve yüksek motivasyonunun altında elenmenin eşiğinde olmanın rolü büyüktü. İlk iki maçtaki aşırı ve basit top kayıpları yok denecek kadar azalırken, ribaundlarda bu kez belirgin biçimde üstünlük kurdular. İkinci maçın yıldızı Henry bu kez Doğuş'un kıskacında 'gölgede' kaldı. Doğuş, Henry'yi savunmakla kalmadı, kritik hücum ribaundları ve asistleriyle takımına hep enerji verdi. Tofaş'ın özellikle çizgi gerisinden serinin ilk iki maçındaki yüksek yüzdesi bu kez Efes savunmasıyla sınırlanırken, Dunston'ın iki pota altında da katkısı yine büyüktü. Bursa ekibine esas darbeyi vuran ise McCollum oldu. Tofaş O'nun birebirlerini hiç savunamadı. ABD'li oyuncu, Bursa ekibinin geri gelmek için yaptığı her hamleye neredeyse tek başına karşılık verdi. 34 sayı, 4 ribaund, 3 asistle de maça damgasını vurdu.
Tofaş son bölümde kısalıp McCollum'un çabukluğuna çare üretmek istedi. Ancak o aşı da tutmadı. Sonuçta Efes, kaybetse eleneceği seride yeniden varolma mücadelesini kazanırken, yarın yine evinde oynayacağı maç öncesi özgüven tazeledi.

Ene'den örnek tavır

Tofaş'ın tecrübeli coachu Orhun Ene, Tahincioğlu BSL'de dün Anadolu Efes ile oynadıkları Play-Off yarı final serisinin 3. maçında yine örnek bir tavır sergiledi. Sezon içinde Beşiktaş ile oynadıkları maçta kaydettikleri basketi 24 saniye dolduğu gerekçesiyle itiraz ederek iptal ettiren Ene, dün de mücadelenin 15. dakikasında bu kez de dışarı çıkan ve kendilerine verilen topta hakemleri uyardı ve topun Efes'e geçmesini sağladı.


Kaynak:
Habertürk

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler