20 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaMEDYADA BASKETBOLDev Avcısı V / GÖKHAN TÜRE

Dev Avcısı V / GÖKHAN TÜRE

Dev Avcısı V

GÖKHAN TÜRE/HABERTÜRK

Darüşşafaka Doğuş, Türk takımlarının bu sezon ilk kez "topyekün" kazandığı zafer haftasının belki de flaş galibiyetini, Panathinaikos'u Volkswagen Arena'da son 3 dakika 45 saniyedeki 7-0'lık seriyle geçerek aldı ve Play-Off hedefine bir adım daha yaklaştı: 77-72
Aslında dün Daçka, PAO'yu yenerken, geçen hafta Anadolu Efes'in Türk takımlarına sunduğu "asistin" bir benzerini yaptı. Bu galibiyet, hem ilk 4 için F.Bahçe'nin rakibi olan hem de Anadolu Efes'in Play-Off'ta daha iyi bir pozisyon için altına almaya çalıştığı PAO'ya karşı iki temsilcimize de "lojistik destek" niteliği taşıyordu.

WANAMAKER İPTEN ALDI

Dünkü 40 dakika için 'Wanamaker başladı, Wanamaker bitirdi' dersek hiç yanlış olmaz. ABD'li guard, özellikle maçın sonundaki kırılma anlarında bulduğu 'can alıcı' 7 sayı da dahil olmak üzere toplamda 24 sayı, 6 ribaund, 3 asi, 2 top çalma ile Daçka'yı ipten aldı. Öyle ki, 3. çeyreğin 24. dakikasında 12 sayı (48-36) öne geçen Yeşil-Siyahlılar, Wanamaker kenara geldikten sonra rakibinin takip eden 8 dakikada gelen 25-7'lik serisiyle 32.05'te 6 sayı geriye bile düşmüştü. Ancak son bölümde Clyburn, Wanamaker, Anderson üçlüsünün hücum ve savunmaya verdiği müthiş katkı görülmeye değerdi. 36.15'te Pappas'la 70-72 geriye düşen Daçka, kalan sürede Wanamaker ve Clyburn'le bulduğu 7-0'lık seriyle kendisine belki de Play-Off'un kapılarını açacak önemli bir galibiyet aldı.

BÜYÜKSÜN EFES

Anadolu Efes, Rusya'nın Unics Kazan takımıyla rakip sahada oynadığı maçta uzatmada 99-92 kazandı, üst üste 4. galibiyetini elde ederken, Play-Off'taki yerini sağlamlaştırdı. Maçın ilk yarısını da 43-49 önde kapayan Lacivert-Beyazlılar, 3. periyotta bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkardıysa da maçı koparamadı. Langford'ın basketiyle 82-82'lik skorla uzatmaya giden mücadelede Granger, Brown ve Dunston'la 12-4'lük seri bulan Efes, bu avantajı maçın sonuna kadar koruyarak kazanmayı başardı ve THY Euroleague'deki 24. maçında 13. galibiyetine ulaşarak 7. sıraya yükseldi. Efes'te Derrick Brown 24 sayı, 5 ribaund, 2 asistle maçın yıldızı oldu.


Kaynak:
Habertürk

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler