27 Eylül 2024, Cuma
spot_img
Ana SayfaLİGLERBasketbol Süper LigPANORAMA: Petkim'den flaş başlangıç / GÖKHAN TÜRE

PANORAMA: Petkim'den flaş başlangıç / GÖKHAN TÜRE

IN

Aliağa Petkim

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon hafta sonu oynanan karşılaşmalarla başlarken, ilk haftanın en çarpıcı sonucu iki İzmir ekibinin mücadelesinden çıktı. Sezona yenilenmiş kadrolarıyla giren iki takımdan Aliağa Petkim, bir ara çift haneli geriye düştüğü mücadelede müthiş savunmasıyla geri gelip farklı kazanmayı başardı. Takımın yeni isimlerinden David Efianayi 23 sayı, 5 ribaund, 3 asistle mükemmele yakın bir maç çıkarırken, Letonya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda 8 maçta 8 sayı, 1,1 ribaund, 3,3 asist ortalamalarıyla göz dolduran 25 yaşındaki Kristers Zoriks de müthiş bir başlangıç yaptı. Kaf Kaf’ın oyuna tutunmaya çalıştığı anlardaki üçlükleriyle (5/7) 20 sayının altına imza atarken, 3 ribaund, 4 asist ve 1 de blokla sezonun kalanı adına çıtayı çok yukarıya koydu.

OUT

Pınar Karşıyaka

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde zirve adaylarından Pınar Karşıyaka, sezona Aliağa Petkim yenilgisiyle girdi. Maça iyi başlasa da özellikle ribaund üstünlüğünü ev sahibi takıma kaptıran (40/20) ve Aliağa’nın ikinci yarıdaki savunma sertliğine çözüm üretemeyen Yeşil-Kırmızılılar, sezona farklı yenilgiyle girmiş oldu.

CRUNCH TIME

Darüşşafaka Lassa kaptı, kaçtı!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne yep yeni yüzleriyle giren iki takımdan Darüşşafaka Lassa, yeni coachu Yakup Sekizkök’le çıktığı ilk maçta, yine Dusan Alimpijevic’in başantrenörlük koltuğuna oturduğu Beşiktaş Emlakjet’i nefesleri kesen bir finalle mağlup etmeyi başardı. 61-61’lik eşitlikle girilen son bölümde son hücumu Kyle Allman ile kullanan Yeşil-Siyahlılar, ABD’li şutörün süre biterken uzak mesafeden ve dengesizken yaptığı üçlük atışta isabeti bulmasıyla kazanan taraf oldu.

HAFTANIN DETAYI

Galatasary NEF’te Türk damgası

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin iddialı ekiplerinden Galatasaray NEF, yeni sezonun ilk haftasında Türk oyuncularıyla ön plana çıktı. Sadık Kabaca ve Göksenin Köksal gibi iki ismin yanına İsmet Akpınar, Samet Geyik ve Buğrahan Tuncer gibi üç üst düzey oyuncuyu ekleyen Sarı-Kırmızılılar, Yukatel Merkezefendi Belediyesi deplasmanında kazanırken bu 5 oyuncudan da çok ciddi katkı aldı. Beş isimden 93 sayının 46’sını çıkaran Sarı-Kırmızılılar, ribaund ve asist gibi parametrelerde de verim almayı başardı.

HAFTANIN KARMASI: Paco Cruz (Manisa BŞB.), David Efianayi (Aliağa Petkim), Kyle Allman (Darüşşafaka Lassa), Caleb Homesley (Tofaş), Samet Geyik (Galatasaray NEF)

 MVP:  David Efianayi (Aliağa Petkim), (28 dakika, 23 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 27 VP)

EN İYİ 6. ADAM: Tolga Geçim (Tofaş)  (22 dakika, 17 sayı, 1 ribaund, 5 asist, 21 VP)

GİZLİ KAHRAMAN: Samet Geyik (Galatasaray NEF) (10 dakika, 8 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 2 blok, 1 top çalma 15 VP)

HAFTANIN TAKIMI: Aliağa Petkim

HAFTANIN COACHU: Burak Gören (Aliağa Petkim)

HAFTANIN FLAŞ İSMİ: Paco Cruz (Manisa Büyükşehir Bld.) (35 dakika, 35 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 35 VP)

TOPLU SONUÇLAR: Manisa Büyükşehir Belediyespor-Bahçeşehir Koleji: 90-88, Yukatel Merkezefendi Bld.-Galatasaray NEF: 77-93, Tofaş-Reeder Samsunspor: 104-91, Anadolu Efes-ONVO Büyükçekmece: 89-78, Türk Telekom-Bursaspor Info Yatırım: 72-68, Aliağa Petkim-Pınar Karşıyaka: 81-69, Darüşşafaka Lassa-Beşiktaş Emlakjet: 64-61, Fenerbahçe BEKO-Çağdaş Bodrum: 95-58

HAFTANIN MAÇLARI: 6 Ekim Cuma: 19.00: Reeder Samsunspor-Yukatel Merkezefendi Bld., 7 Ekim Cumartesi: 13.00: Bahçeşehir Koleji-Aliaga Petkim, 15.30: ONVO Büyükçekmece-Türk Telekom, 18.00: Bursaspor Info Yatırım-Darüşşafaka Lassa, 8 Ekim Pazar: 13.00: Galatasaray NEF-Manisa Büyükşehir Belediyespor, 15.30: Çağdaş Bodrum-Anadolu Efes, 18.00: Beşiktaş Emlakjet-Tofaş, 9 Ekim Pazartesi: 20.30: Pınar Karşıyaka-Fenerbahçe BEKO

 

SAYI KRALLIĞI

35/1 maç: Javier Cruz (Manisa BŞB.)

29/1 maç: Matt Mooney (Reeder Samsunspor)

26/1 maç: Caleb Homesley (Tofaş)

RİBAUND KRALLIĞI

11/1 maç: Angel Delgado (Beşiktaş Emlakjet)

11/1 maç: John Hamilton (Bursaspor Info Yatırım)

9/1 maç: Khyri Thomas (Aliağa Petkim)

ASİST KRALLIĞI

12/1 maç: Yam Madar (Fenerbahçe BEKO)

10/1 maç: Alex Perez (ONVO Büyükçekmece)

8/1 maç: Justin Robinson (Yukatel Merkezefendi B.)

BLOK KRALLIĞI

3/1 maç: Ante Zizic (Anadolu Efes)

3/1 maç: Austin Wiley (Tofaş)

3/1 maç: Daniel Oturu (Yutakel Merkezefendi B.)

TOP ÇALMA KRALLIĞI

5/1 maç: Errick McCollum (Pınar Karşıyaka)

3/1 maç: Daniel Oturu (Yutakel Merkezefendi Bld.)

3/1 maç: Darius Thompson (Anadolu Efes)

VERİMLİLİK PUANI SIRALAMASI

35/1 maç: Javier Cruz (Manisa BŞB.)

31/1 maç: Matt Mooney (Reeder Samsunspor)

30/1 maç: Caleb Homesley (Tofaş)

BENZER HABERLER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Reklam -spot_img

Son Haberler